03 Decembrie

0
36

“Adu ca jertfa lui Dumnezeu multumiri, si împlineste-ti juruintele facute Celui Prea Înalt.” Ps 50:14

Într-o veche legenda, se povesteste ca la moartea sa, un stapân foarte bogat a lasat slujnicei sale un sac plin de binecuvântari, asigurând-o ca sacul va ramâneplin, atâta vreme cât va rosti patru cuvinte magice.

Deoarece atrasa de stralucirea binecuvântarilor, slujnica a început sa le foloseasca, fara a rosti cuvintele magice, în foarte scurta vreme sacul s-a golit.

Pentru ca nu-si mai putea aminticuvinteleprin care sacul s-ar fi reumplut de binecuvântari,  slujnicaa mers la un om întelept din satul sau sa-i cera ajutorul. Dupa ce i-a ascultat cererea, înteleptul i-a spus : “cred ca cele patru cuvinte magice sunt : “ÎMI DORESC CUTARE LUCRU!”
Du-te acasa si spune în fata sacului toate lucrurile pe care ti le doresti si sacul se va umple.

Slujnica a mers acasa si-a spus înaintea sacului toate dointele pe care le avea, dar sacul a ramasgol.

Într-o zi, aflând ca prin satul sau trece un vizitator de seama, slujnica a mers sa-l întrebe si pe acesta despre cuvintele magice. Dupa ce a ascultat-o vizitatorul i-a spus: “cred ca cele patru cuvinte magice sunt : “DA-MIMAIMULT !”

Ajunândacasa, desi slujnicaa cerut ceva mai mult din totce-si dorea, sacul a ramas tot gol.

Pentru ca nu mai avea nici o nadejde pentru viitor, slujnica s-a asezat în patul ei si dorea sa moara. În acele momente a auzit însa o bataie în usa. Când a mers sa deschida, a observat în prag un copil înfometat, care i-a cerut o bucata de pâine. Uitându-se în jur, slujnica a vazut pe masasingurul colt de pâine care îi mai ramasesera. L-a luat si l-a dat copilului flamând, spunând: “el are mai marenevoie de hrana, deoarece estemai neajutorat decât mine.

Când a luat pâinea din mâinileslujnicei, ochii coplilului au început sa straluceasca de bucurie. Dar înainte de a musca din pâine, copilul i-a închis si-a ridicat mânutele cu pâineaspre cer, si-a rostit o rugaciune spunând : “Îti multumesc Doamne Isuse!”

Când slujnica si-a deschi ochii pe care îi închisese pentru rugaciune, a vazut ca sacul binecuvântarilor era plin.  În acele momente a început sa sara de bucurie, sa alerge pe strazi si sa spuna tuturor ca nu exista cuvinte magice pentru a dobândi binecuvâtarea.  Dar pentru a o aveadin belsug, fiecare ar trebui sa se roage si sa spuna:”ÎTI MULTUMESC DOAMNEISUSE !”

Nu cumvaîn prag de sarbatoare, sacul binecuvântarilor îti este gol ? Învata în acest timp sa spui: “îti multumesc Doamne Isuse”, și împartind sialtora din ceea ce ai primit, vei avea o binecuvântare deplina.

Rug. Dumnezeul Dragostei; la aceste sarbatori, ajuta-ma sa spun “Iti multumesc Doamne Isuse, pentru cabinecuvântarile Tale sa fie reânoite si pentru mine. Amin


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.