03 August-ÎNVAțĂ SĂ ..ARUNCI”

0
58

“Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre” (1 Petru 5:7)

Învață să “arunci asupra Lui toate îngrijorările tale”. Numai după ce ai făcut asta vei putea să-ți dai seama când începi să deschizi ușa îngrijorării, lăsând-o să intre, să se instaleze și să înceapă să acționeze. Care e lista ta cu cele mai mari îngrijorări? Sănătatea? Banii? O relație? Copiii? Înfățișarea?

Încearcă să-ți cunoști cele mai obișnuite îngrijorări ale tale, apoi tratează-le ca pe niște țânțari. Nu mai stai pe gânduri când o insectă ce-ți suge sângele apare pe piele. Nu spui: “Mă ocup de ea imediat”. Nu, ci o pălești așa cum merită. La fel de hotărât să fii și în privința îngrijorării. În clipa când apare o îngrijorare, ocupă-te de ea. Nu trăi cu ea! Scoate-ți-o din cap înainte să-ți fure ce ai mai bun în tine.

În loc să te îmbolnăvești de ulcer gândindu-te care ar putea fi părerea șefului tăi, întreabă-l. Înainte să pui diagnosticul de cancer pe alunița ta, du-te la o consultație. Înainte să presupui că nu vei scăpa niciodată de datorie, consultă un expert, întocmește un plan și recapătă-ți puterea.

Câtă vreme ești dispus să trăiești în îngrijorare, nu o vei depăși niciodată. În loc să lași ca îngrijorarea să umbrească foarte tare o problemă minoră, ridică-te prin credință și spune: “Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:6).

Cine este ajutorul tău? Domnul! Așa că dă-i Lui toate îngrijorările tale și nu le lua înapoi. Psalmistul a spus: “Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmul 55:22).

Pavel scrie: “aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi”. Învață să “arunci”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.