03 AUGUST – CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI (2)

0
41

“Boaz a luat pe Rut, care i-a fost nevasta, și el a intrat la ea” (Rut 4:13)

Pentru a o pregăti pe Rut pentru întâlnirea cu Boaz, viitorul ei soț, Naomi a învățat-o două principii importante despre reușita în viață:

1) Trebuie să ai atitudinea potrivită. Naomi i-a spus lui Rut: “unge-te” (Rut 3:3). în vremea Bibliei, oamenii se ungeau cu ulei pentru a se împrospăta și a se reînnoi. Așa că Rut a adoptat, în esență, atitudinea corectă. Dacă te rogi pentru o slujbă bună sau pentru un partener potrivit sau pentru un rezultat favorabil într-un anumit domeniu, dar încă nu s-a întâmplat, nu-l învinui automat pe Satana venfică-ți atitudinea. “Să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu” (Romani 12:2). Pentru a obține rezultatul dorit, ai nevoie de abordarea corectă.

2) Trebuie să fii dispus să-ți susții cauza în fața mulțimii. Naomi a învățat-o: “imbracă-te cu hainele tale” (Rut 3:3). Dar de ce să se îmbrace frumos pentru ceva ce nu s-a întâmplat încă? Deoarece Dumnezeu binecuvintează oamenii pregătiți! Când vine vremea, trebuie sâ fii pregătit. Povestirea lui Rut ne învață că cei se sunt dispuși să se ridice în mulțime sunt cei ce se fac remarcați. De fiecare dată când te îmbraci pentru locul în care mergi, există șansa să nu dezvălui locul din care provii. Și nu e greșit. Cea mai mare prioritate a ta trebuie să fie aprobarea lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Trebuie să știi că ai o destinație stabilită, altfel vei fi tentat să cauți scuze și să încerci să explici de ce ești atât de diferit de ceilalți. Când știi unde te duce Dumnezeu, nu-ți va păsa. Adevărul este că atunci când oamenii vor vedea cum te pregătești, ei nu ar trebui sâ aibă Îndoieli cu privire la destinația ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.