03 Aprilie-SLUJIREA NECESITĂ SMERENIE

0
53


” Să aveți în voi gândul acesta, care era și în Hristos Isus”
(Filipeni 2:5)

Pavel scrie: “Să aveți în voi gândul acesta, care era și în Hristos Isus: El, cu toate că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a desbrăcat pe sine însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce. De aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult, și l-a dat Numele, care este mai presus de orice nume” (v. 5-9).

Când ești o persoană celebră, te aștepți ca ceilalți să te slujească, dar când ești un urmaș al lui Hristos, ești chemat să-i slujești tu pe ceilalți. E o mare diferență, nu-i așa? Hristos a fost un model de slujire printre ucenicii Săi. Din punct de vedere al ierarhiei sociale, slujitorul cel mai de jos din casă spăla picioarele. Încearcă să ți-L imaginezi pe Dumnezeu spălând picioarele unor pescari obișnuiți, apoi spunând: “Cum v-am slujit Eu, așa să vă slujiți și voi unii pe alții”.

Adu-ți aminte de această imagine data viitoare când consideri pe cineva drept o povară, o persoană inferioară sau un obstacol în calea ta. Nu vei putea sluji niciodată cum a făcut-o Hristos dacă te concentrezi asupra îmbunătățirii propriei tale imagini. “Isus, fiindcă știa că Tatăl îi dăduse toate lucrurile în mâni, că de la Dumnezeu a venit și la Dumnezeu Se duce “¦ a început să spele picioarele ucenicilor” (Ioan 13:3-5).

Domnul Isus a clarificat trei lucruri:

1) El a știut Cine L-a trimis.

2) El a știut Cine Îl susține.

3) El a știut Cine Îl va răsplăti.

De aceea, El a fost eliberat de teama de oameni, de teama de eșec și de teama de respingere. J L Massed a spus-o atât de bine: “Slujirea nu poate deveni niciodată sclavie pentru cel care iubește”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.