03 Aprilie -ISUS A ÎNVINS MOARTEA ÎN LOCUL TĂU (1)

0
49

“Ne-a născut din nou “¦ la o nădejde vie” (I Petru 1:))

ISUS A ÎNVINS MOARTEA ÎN LOCUL TĂU (1)

Ernest Becker a scris o carte intitulată “The Denial of Death” [Negarea Morții]. În această carte el spunea că noi ne trăim viața ignorând, evitând și respingând adevărul, că suntem muritori și că mai devreme sau mai târziu cu toții vom muri. El a arătat că acesta este motivul dependenței noastre de muncă, acceptării dependențelor și obsesiei față de bani și siguranță. Becker a publicat această carte în 1974 cu mare vâlvă, a câștigat Premiul Pulitzer și a devenit faimos. În acel an a aflat că are can­cer, în acel an s-a întors la Dumnezeu. în acel an a murit.

Se spune că statul Arizona din Statele Unite are cea mai mare fundație de crionici din lume. Pentru o sumă mare de bani, sângele îți poate fi umplut cu anticoagulant’, ți se îngheață trupul și se păstrează în capsule cu lichid de nitrogen la minus 320 de grade până când vei fi reîncălzit mai târ­ziu, în acel moment tehnologia medicală avansată te poate vindeca de orice boală care te-a ucis și poți trăi din nou. Sau, dacă nu-ți place să stai în frig, o altă companie îți poate oferi “veșnicia într-o cutie”. Pentru o sumă mică de bani, ADN-ul tău este pus într-o cutie pentru următorii 10.000 de ani așa încât să poți fi donat oricând dorești. ți se oferă și posibilitatea de a-ți primi banii înapoi după 10.000 de ani, deși este greu de spus cine îi va primi dacă ceva nu merge bine. John Ortberg scrie: “încercăm să depășim moartea pe căi subtile; cluburi de sănătate, creme pentru piele, tehnici chirur­gicale, diete noi, clime mai calde, medicamente mai bune, doctori mai deștepți și altele.

Poate știința ne va ajuta să trăim pentru totdeauna, asemenea rasei struldbrugilor fără dinți, păr și memorie ai lui Gullliver”. Bucură-te, Domnul Isus a învins moartea și învierea Lui îți garantează și ție învierea: “Ne-a născut din nou “¦ la o nădejde vie “¦ la o moștenire nestricăcioasă” (1 Petru 1:3-4).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.