02 Septembrie

0
36

” Apoi a început să vorbească și să-i învețe astfel: Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor!Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați! Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! ” Matei 5:2-6

Domnul Isus a schimbat radical declaratiile filozofilor vremii, care îi numeau fericiti pe cei bogati, cu multi prieteni si care duceau o viata de huzur, traind din petrecere în alta petrecere, spunând: ferice de cei saraci în duh, de cei blanzi, de cei ce plang si de cei flamanzi dupa neprihanire!

Prin declaratiile Sale, Domnul Isus a aratat ca bucuriile lumii sunt trecatoare, pe cand fericirea pe care El o ofera este vesnica.

Pentru ca Domnul Isus a schimbat multe dintre preceptele vremii, nici noi nu trebuie sa ne temem de schimbare. Numai ca schimbarea ar trebui sa se faca din bine, spre mai bine!

Am auzit ca o mama care s-a mutat împreuna cu familia ei de la Biserica Metodista, la Biserica Episcopaliana, a fost întrebata într-o zi de fiica ei: “mama; de ce trebuie sa ne schimbam biserica?”

Surprinsa de întrebarea fiicei sale, mama a raspuns: “îmi place mai mult liturghia episcopaliana!”

Acest raspuns ne arata ca schimbarea pe care a facut-o aceasta familie nu si-a atins scopul, pentru ca desi acum mergeau la o alta biserica, acestia au ramas numai cu liturghia.

Pentru o adevarata schimbare, trebuie sa depasim nivelul slujbei ceremoniale si sa traim împreuna cu Hristos, o înnoire deplina a vietii.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa pot schimba în aceasta zi orice lucru din viata mea care ma împiedica sa fiu asemenea Tie. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.