02 Septembrie-“NU TE TEME!” (2)

0
53

“Nu pe înțelepciunea oamenilor, ci pe puterea Lui Dumnezeu” (1 Corinteni 2:5)

Una dintre cele mai mari descoperiri în psihologia modernă este legea reversibilității. Ea spune așa: când te simți într-un anumit fel, te comporți ca atare. Și când nu ai chef să faci ceva, dar faci acel lucru oricum, aceeași dinamică creează sentimentul corespunzător faptelor tale.

Dallas Willard a spus-o astfel: “Poți trăi la polul opus profesiei tale, dar nu poți trăi la polul opus credinței tale. Invariabil, ceea ce crezi este revelat de ceea ce faci”. Întrucât teama este o reacție dobândită, ea poate fi dezvățată. Există două tipuri de curaj. Primul tip cheamă la faptă. Președintele Andrew Jackson a spus: “Ia-ți timp să te gândești, dar când vine vremea pentru fapte, nu te mai gândi și acționează.

Un singur om curajos face cât majoritatea”. Al doilea tip cheamă la răbdare: tenacitatea de a persevera după ce ai dat tot ce ai tu mai bun și înainte de a vedea rezultatele. Deseori diferența dintre un erou și un laș constă în aceea că eroul rezistă cinci minute în plus! Când fugi de situații de natură să te intimideze, teama se multiplică până când, în cele din urmă, îți controlează viața.

Dar când abordezi problemele cu fruntea sus, bazându-te “nu pe înțelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu”, încrederea ta crește, până ajungi în punctul în care nu mai ești controlat de teamă.

William Cowper a scris: “Dumnezeu face ca minunile Lui să ia chip în mod tainic. El își lasă urmele în mare și călătorește pe furtună. Voi, sfinților temători, însuflețiți-vă de un proaspăt curaj; norii de care atât de mult vă temeți sunt plini de milă și din ei binecuvântări vor curge peste ale voastre ființe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.