„Nu voi muri, ci voi trăi, și voi povesti lucrările Domnului”
(Psalmul 118:17)

In zilele noastre, unii oameni trăiesc mai mult și se bucură de o stare mai bună a sănătății, așa că, ar fi bine să luăm din înțelepciunea lor și să le prețuim talentul. Poate ai observat că spoturile publicitare de la televizor au ca țintă persoane din ce în ce mai tinere. De ce?

La urma urmelor, un tub de pastă de dinți vândut unei persoane de optzeci de ani nu este la fel de profitabil ca unul destinat copiilor? Ideea că viața se oprește la vârsta de șaizeci sau șaptezeci de ani nu are nici un sens.

Immanuel Kant a scris una dintre cele mai valoroase lucrări filozofice ale sale la vârsta de șaptezeci și patru de ani. Verdi a pus pe hârtie „Ave Maria”, opera sa devenită clasică, la optzeci si cinci de ani. Alfred Lord Tennyson avea optzeci de ani când a scris „Crossing the Bar”.

Judecătorul Oliver Wendell Holmes a consemnat câteva dintre cele mai strălucite opinii la vârsta de nouăzeci de ani. Tițian a pictat faimoasa Alegorie a Bătăliei de la Lepanto la vârsta de nouăzeci și opt de ani. Președintele Ronald Reagan a fost unul dintre cei mai puternici oameni din lume la vârsta de șaptezeci și cinci de ani.

Noe avea peste șase sute de ani când a ieșit din arcă si a ajutat ca lumea să o ia  de te capăt. Psalmistul David a scris două lucruri demne de luat în seama despre îmbătrânire:

1) „Ei aduc roade și la bătrânețe” (Psalmul 92:14).

2) „Nu voi muri, ci voi trăi, și voi povesti lucrările Domnului”. Când reflectorul se mișcă de la persoana ta la generația mai tânără, nu fi descurajat.

Slujește cu credincioșie în umbră, știind că într-o zi, Dumnezeu te va răsplăti din plin pentru tot ceea ce ai făcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.