02 Noiembrie-CÂND TE AMENINțĂ EPUIZAREA (3)

0
39

“I-au zis: “Toți Te caută” (Marcu 1:37)

Brenda Jank identifică vinovăția ca fiind forța motrice din spatele unei bune părți din epuizarea noastră: “Orice “da” rostit sub epuizare înseamnă “nu” pentru ceva important. Fiecare zi e formată din douăzeci și patru de ore și oricât de bine ne-am pricepe la preluarea unei multitudini de sarcini, există limite concrete pentru ceea ce putem îndeplini într-o zi anume. Noi neglijăm din reflex prioritățile din viețile noastre. Suntem supărăcioși și repeziți cu cei dragi ai noștri. Pierdem din vedere nevoia noastră de a dormi. Lăsăm să treacă zile în șir uitând să stăm în prezența lui Dumnezeu”.

Ai depistat aceste lucruri în tine însuți? Când s-a răspândit vestea că soacra lui Petru a fost vindecată, mulțimea s-a strâns și El și-a făcut lucrarea în mijlocul lor până seara târziu. A doua zi dis-de-dimineață când s-a retras într-un loc liniștit ca să se roage, ucenicii s-au dus să-L caute. “Când L-au găsit, I-au zis: “Toți Te caută”.

Ia aminte la răspunsul Domnului Isus: “Haidem să mergem în altă parte”. El a ales să fie călăuzit de Duhul, nu de sentimentul vinovăției.

Înainte să presupui că ai fost chemat să împlinești toate nevoile care apar, e suficient să spui: “O să mă rog pentru asta și o să iau legătura cu tine”. Apoi roagă-te, ascultă cu atenție și ia hotărârea bazându-te pe răspunsul pe care îl dai la următoarea întrebare:

“Dacă spun da, la această cerere, va trebui să spun nu la un alt lucru important?” E esențial să îți dai seama care sunt lucrurile pe care ai fost chemat să le faci în etapa vieții în care te găsești; e nevoie de sinceritate, de smerenie și de curaj pentru a adopta o anumită conduită.

Când te confrunți cu o situație despre care știi că te va duce la supraîncărcare, chiar dacă ești dispus să plătești prețul, ești oare dispus să-ți implici familia pentru a plăti prețul împreună cu tine? Cugetă la asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.