01 Noiembrie-CÂND TE AMENINțĂ EPUIZAREA (2)

0
48

“Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmul 46:10)

Când ai ajuns la capătul puterilor și totuși dorești să faci cât mai multe lucruri, în loc să te mustri pentru încercările tale eșuate de a fi “spiritual”, un autor spune că a sosit vremea să-ți bandajezi rana cauzată de supra-încărcare, căci altfel vei sângera până vei muri spiritual. Mai mult și mai repede nu ne va duce spre un loc de odihnă. Distracția nu e nimic mai mult decât o escapadă de moment. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să ne oprim. Psalmul 46:10 spune: “Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu”.

Când suntem obligați să ne oprim, importanța greutății pe care o ducem devine enormă, iar singurătatea de nesuportat. Noi credem că progresul ne împiedică să gândim “¦ să simțim “¦ să înțelegem că mai devreme sau mai târziu va trebui să ne oprim. Când îți trebuie o însănătoșire spirituală du-te la Tron, nu la telefon! Indiferent cât de apropiați îți sunt prietenii, ei nu-ți pot împlini nevoile la fel ca Dumnezeu. Domnul Isus a spus: “Veniți la Mine “¦ și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

Consideră aceste spuse ca fiind îndemnul Lui personal pentru tine și, răspunde-i invitației de a vorbi cu El și de a-I spune care e starea ta de spirit. La fel cum un copil vorbește cu părintele său iubitor care îl poate ajuta. Stabilește-ți un loc anume în care să stai singur cu Dumnezeu și fă-ți obiceiul de a te duce des acolo.

Nu-i spune numai nevoile tale; ascultă ceea ce încearcă El să-ți transmită. Nu fușeri acest timp dorind să te întorci rapid la alergătura ta zilnică; stai în prezența lui Dumnezeu până când înțelegi că poverile pe care le duci în spate nu au fost menite numai pentru umerii tăi.

Adu-ți aminte că: noi ne găsim timp pentru ceea ce ni se pare important, așa că pune-ți în ordine prioritățile și “căută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu” (Matei 6:33).

Când “te apropii de Dumnezeu”¦ El se va apropia de tine” (Iacov 4:8).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.