02 Martie – CUM să FII CĂSĂTORIT DAR ȘI FERICIT (2)

0
33


-“Gusta viața tu nevasta pe care o iubești”¦”
(Eclesiastul 9:9)-

Pentru a fi căsătorit și fericit trebuie să înțelegi că dragostea este o alegere, nu o senzație.

Poate vechiul cântec al formației Righteous Brothers “You ve Lost That Loving Feeling” (ți-ai pierdut sentimentul dragostei) te face nostalgic, dar nu va face ca relația ta de căsătorie să meargă. “Sentimentul” este rodul, “fapta” este rădăcina. Voința ta este locul de unde pornește soluția. Dumnezeu nu ar fi poruncit: “Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica” (Efeseni 5:25) sau “învață pe femeile mai tinere să-și iubească bărbați” (Tit 2:4) dacă dragostea ar fi un sentiment și nu un act al voinței.

Când voința se află la cârmă, sentimentele o urmează. Așadar, să corectăm patru concepții greșite despre dragoste.

Prima, fundamentul ei nu sunt emoția, personalitatea, frumusețea sau relațiile intime-cu alte cuvinte, sursele plăcerii. Lucrurile acestea nu aduc fericire de durată. Este nevoie de devotament, caracter și o natură asemănătoare cu a lui Hristos.

A doua, crezi că nu-ți poți iubi partenerul? Verifică părerea lui Dumnezeu. “Noi îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi” (1 loan 4:19). Dacă ești iubit de Dumnezeu, ai dragoste de dăruit, deoarece “dragostea este de la Dumnezeu” (1 loan 4:7). Nu tu trebuie să o inițiezi; doar dăruiește ceea ce ți-a fost dat!

A treia, crezi că “ai rămas fără” iubire? Nu, ci doar ai abandonat sursa ei: “dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat” (Romani 5:5). Alimentează-te din rezerva Duhului Sfânt și vei avea multă dragoste de dăruit!

Ultima, faptul de a te investi în partenerul tău face ca până și dragostea moartă să reînvie. “Unde este (investită) comoara voastră, acolo va fi și inima voastră” (Matei 6:21).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.