01 Martie – CUM SA FII CĂSĂTORIT DAR SI FERICIT (1)

0
33


– “Gustă viața cu nevasta pe care o iubești”¦”
(Eclesiastul 9:9) –

Consilierii apreciază că sub 25% din căsniciile de astăzi sunt cu adevărat fericite. Ce ar trebui să faci ca a ta să se numere printre ele? Gândește-te la căsătorie în termenii lui Dumnezeu, nu în termeni egoiști. Din perspectiva lui Dumnezeu, fericirea în căsătorie depinde de faptul de-a face deosebirea dintre realitate și ficțiune. Lumea magiei filmelor creează așteptări nerealiste. Pentru a “gusta viața cu nevasta pe care o iubești”¦”, trebuie să-ți reanalizezi modul de gândire. Fiecare căsnicie e formată din doi oameni cu slăbiciuni: “Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu”¦” (Romani 3:23).

Asta te include pe tine și pe partenerul tău. Nu înseamnă că nu știm lucrul acesta, dar îl tot uităm sau sperăm că noi suntem excepția de la regulă. Să aștepți perfecțiunea este o naivitate, iar relația ta va slăbi. Fericirea în căsătorie depinde de faptul de a te împăca cu defectele voastre reciproce și de a te confrunta cu ele în mod realist. Recunoaște ficțiunea; confruntă realitatea ““ mai ales în anumite domenii vulnerabile. De exemplu, finanțele. Dă zeciuialâ, practică generozitatea, disciplina fiscală și nu căuta satisfacție imediată, în al doilea rând, înfățișarea personală. încearcă mereu să arăți cel mai bine, dar acceptă trăsăturile ce nu se pot schimba ““ atât pe ale tale cât și pe ale partenerului.

Îmbătrânirea este ideea lui Dumnezeu, deci accept-o cu demnitate și fii mai înțelept odată cu ea. În al treilea rând, stilul de viață. Fericirea ține de confort și mulțumire, nu de materialism și mândrie care duc la înglodarea în datorii. Apoi, amabilitatea. Gesturile mărunte pline de bunătate, faptele și vorbele pline de afecțiune sunt investiții ieftine și cu mari beneficii. În ultimul rând, satisfacția fizică. Cea mai mare satisfacție rezultă din satisfacerea partenerului. Concentrarea asupra propriei persoane, manipularea și pretenția de a ți se face pe plac nu se potrivesc deloc cu rânduiala lui Dumnezeu: “Dați, și vi se va da”¦” (Luca 6:38).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.