02 Iulie

2
36

” Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut .” Gen. 1:27

Atunci cand iau decizii cu privire la modul lor de viata, foarte multi oameni au ajuns sa spuna ” este trupul meu! “fac cu el ceea ce-mi place!” Aceasta este însa o afirmatie prosteasca. În primul rand pentru ca nu este adevarata . Trupul nostru este de fapt creatia lui Dumnezeu. Apoi nici nu putem stapani peste trupul nostru asa cum ne-am dori. În timpul vietii întalnim dureri suferinte si boli, care vin fara ca sa le asteptam.

Suntem de fapt numai niste locatari temporali ai unui cort trupesc. Niste chiriasi care folosesc pentru o vreme proprietatea altcuiva.

Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa între creierul uman si fiecare celula a trupului. Mintea si trupul sunt într-o unitate pe care adesea n-o apreciem. Poate ca nu ti-ai pus niciodata aceasta problema, dar ea a fost un subiect important în istoria gandirii omenirii.

Grecii au pretins ca exista o separare între minte, suflet si trup.De aceea atentia le-a fost îndreptata spre minte si suflet, nesocotind trupul, pe care l-au considerat doar carne fara valoare. Evreii au afirmat însa ca aceasta teorie nu-i adevarata. Cand vorbeau despre suflet, ei faceau referire la întreaga persoana, incluzand atat mintea cat si trupul. Acest fapt ne ajuta sa întelegem mai bine Crezul Apostolic unde gasim marturisirea .” cred în învierea trupului!” Nu în învierea într-un trup de carne asemenea celui în care am locuit în toti acesti ani cat am fost pe pamant ” pentru ca nu poate carnea si sangele sa mosteneasca împaratia lui Dumnezeu”, ci în învierea în trupuri noi, pe care Dumnezeu ni le va darui la întalnirea cu Hristos.

Trupul ca parte a fiintei noastre, capata importanta atunci cand luam în considerare afirmatia facuta de apostolului Pavel, care ne spune “sa nu ne unim cu o prostituata, pentru ca trupul nostru este unit deja cu sufletul nostru, care este unit cu Hristos!

Unindu-ne cu o femeie imorala, desacralizam trupul, care este de fapt “Templu al Duhului Sfînt!” Din aceasta cauza atunci cand spunem “Este trupul meu” si ” voi face ce vreau cu el” dovedim ignoranta. Fiind creati de Dumnezeu, avem trupul doar împrumutat pentru o vreme. De aceea, pentru ca trupul în care traim nu este al nostru, va învia si va fi transformat într-unul de slava, trebuie sa-l pastram în sfintenie si curatie ca “Templu al Duhului Sfînt!”

Rugaciune: Dumnezeul Dragostei; pentru ca m-ai creat dupa chipul si asemanarea Ta, ajuta-ma sa traiesc în sfintenie si curatie, pentru ca sa nu denaturez aceata imagine! Amin.

2 COMENTARII

 1. Cred ca Adam a fost cel mai fericit barbat atunci cand a deschis ochii si a vazut-o pe Eva. Ea era Una si nu a fost necesar sa aleaga. Si cum el era Unul, situatia este optima. Si astfel a luat fiinta primul OM.
  Dumnezeu a ales pentru ei.

  Pavel da o serie de principii pentru alegerea partenerului de viata si e drept sa avem un indreptar si nu este o placere sa iti imparti timpul si visele cu cineva strain de tine.
  Nu pot sa cred ca in arborele genealogic al lui Isus exista o femeie, o prostituata, care este stra-stra-stra bunica lui David, omul dupa inima lui Dumnezeu. Deci, teorica conform careia viata copii celor care traiesc in pacat este pecetluita de trailul parintilor nu este adevarata.
  Rahav este una dintre cele mai importante fiinte amintite in Biblie. La invierea de Apoi, ea va beneficia de trupul ei transformat in trup de slava, pentru ca Dumnezeu restaureaza omul.

  “Nu poti tu gresi, cat poate Dumnezeu ierta”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.