„Bărbatul ei se scoală, și-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate” (Proverbe 31:28-29)

În cartea; „Language of Love (Limbajul iubirii – n.tr.)”, autorii Gary Smalley și John Trent povestesc despre o femeie care se simțea frustrată fiindcă soțul ei se întorcea în fiecare seară de la serviciu și nu vorbea cu ea. În cele din urmă, ea i-a povestit o întâmplare despre un bărbat care s-a dus să ia micul dejun cu niște prieteni.

A mâncat copios, după care a strâns resturile într-o pungă. Mai târziu, în aceeași zi, a luat prânzul cu niște parteneri de afaceri și au mâncat pe săturate. Din nou, a pus câteva resturi în pungă. Când s-a întors seara acasă, i-a dat soției punga cu resturile. Apoi femeia i-a spus soțului: „Asta faci tu cu mine. Eu și copiii așteptăm toată ziua să vorbești cu noi când te întorci acasă dar nu ne împărtășești nimic.

După ce că ești plecat de acasă toată ziua, ne dai resturile pentru câini și pornești televizorul”. Soțul a spus că la auzul acestor vorbe s-a simțit ca lovit de trăsnet. Si-a cerut iertare și a început să se deschidă fată de soție și fată de familia sa. Dacă ești genul de om „puternic și taciturn”, trebuie să te străduiești să-ti revizuiești atitudinea.

Dar pentru a avea o căsnicie fericită, merită efortul. Calitățile minunate care te-au atras la soțul/soția ta încă mai există, trebuie doar să le cauți și să-ți exprimi aprecierea pentru ele. Solomon o spune în felul următor: „Bărbatul ei se scoală, și-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.