02 Decembrie

0
39

‘El a facut luna ca sa arate vremile; soarele stie când trebuie sa apuna. Tu aduci întunericul, si se face noapte: atunci toate fiarele padurilor se punîn miscare;’ Psalmul104:19-20

Cu numai câteva saptamâni în urma, Romania a trecut la ora oficiala de iarna. Acest moment a armonoizat ceasurile fiecaruia dintre noi cu timpul standard.

Aceasta modificare a modului de cronometrare a timpului cea fost adoptata pentru a se folosi mai bine lumina naturala, îmi aduce aminte de o întâmplare traita de un fermier din Kansas.

Pentru ca avea o personalitate foarte puternica, acest fermier era foarte încapatânat si foarte hotarât în toate lucrurile pe care le înfaptuia.

Desi a ramas singurul din zona lui care sustinea aceasta idee, el afirma intotdeauna atunci când era întrebat,  ca cel mai mare rau care s-a întâmplat Americii, a fost alegerea lui Franklin Delano Roosevelt ca presedinte.

Fermierul îsi sustinea aceasta declaratie, deoarece îl acuza pe presedintele Roosevelt ca a aprobat legea prin care s-a introdus modificarea orara, pentru un timp oficial de iarna si un timp oficial de vara.

Desi aceasta lege a fost aplicata pe tot cuprinsul Statelor Unite, fermierul nu si-a modificat ceasul. Cu toate ca întârzâia tot timpul cu o ora, fapt observat de toti cei care îl cunosteau, fermierul nu s-a deranjat. El a trait si a murit dupa vechiul orar.

Când era întrebat de ce nu-si schimba ceasul, el foloseasi-o motivatie telologica spunând: ‘ eu nu schimb timpul lui Dumnezeu, cu timpul lui Roosevelt!’

Care îti este orarul dupa care îti conduci viata spirituala? Prin Hristos, Dumnezeu a adus o era noua, a harului, dragostei si-a credintei. Nu cumva ai ramaspe vechi?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca faci toate lucrurile noi, ajuta-ma sa-mi potrivesc viata dupavoia Ta, pentru ca sa pot fi întotdeauna în armonie cu planul Tau. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.