02 Aprilie – Perioada din urmă

0
42


– “Pe alocurea vor fi mari cutremure de pământ”¦”
Luca 21.11 –

“Scara Richter”, numită după autorul ei, Charles Richter, este utilizată astăzi peste tot pentru măsurarea intensității cutremurelor. Dorința lui Richter era să protejeze populația de cutremure. Dar față de posibilitățile de prezicere sigură a cutremurelor era foarte sceptic.

În marea “cuvântare de rămas-bun” a Domnului Isus Hristos, din care este citat versetul de astăzi, El indică spre faptul că în perioada sfârșitului, cutremurele vor fi o parte din judecata lui Dumnezeu. Oamenii vor muri de teamă în așteptarea lucrurilor care se vor petrece pe pământ.

Același Domn, care a exprimat foarte clar ceea ce va fi în viitor, dorește și astăzi să salveze oameni de mânia viitoare a lui Dumnezeu. Mulți au acceptat această ofertă, s-au plecat înaintea lui Dumnezeu și s-au smerit. Păcatele lor au fost anulate. Ei vor fi păziți nu numai de judecățile temporare ale lui Dumnezeu, ci vor fi în siguranță și față de judecata veșnică ce va veni peste toți oamenii care n-au vrut să-și recunoască vina înaintea lui Dumnezeu. Groaza acelei judecăți nu poate fi descrisă în cuvinte omenești, atât de gravă va fi. Nu este acesta un îndemn de a vă pune în ordine relația dumneavoastră cu Dumnezeu?

Când Isus va apărea încă o dată pe pământ, orice genunchi se va pleca înaintea Lui. Pe lângă aceasta orice limbă va mărturisi că Isus Hristos este Domnul. Autoritatea Sa va fi apoi respectată de toți și făcută cunoscut public. Această onoare viitoare pe care Domnul Isus o va primi de la creaturile Sale, Îl va preamări pe Dumnezeu. “Cine Îl cinstește pe Fiul, îl cinstește și pe Tatăl.”

Prin credință putem să ne subordonăm deja astăzi autorității Sale și să-L onorăm prin laudă și adorare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.