02 Aprilie

0
44

“Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poți s-o faci.” Prov.3:27

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care părinții mei m-au învățat încă din copilărie a fost: să-i iubesc pe oameni și să folosesc ceea ce fac nu pentru a-i manipula, ci pentru a-mi arăta dragostea pe care o am pentru ei.

Aceasta a însemnat să fac bine altora, ori de câte ori îmi stă în putere să fac acest lucru!

Părinților, ce pot să învețe copiii voștri atunci când văd cum îi tratați pe alții? Pot ei să vadă că dragostea este o acțiune, nu numai o declarație sau un sentiment?

Copiii noștri care ne urmăresc cu mare atenție, știu dacă punem în practică acest măreț adevăr prin modul în care trăim. Ei știu dacă suntem plini de bunătate și dacă ne pasă de ceilalți oameni sau, dacă suntem nepoliticoși, obraznici sau brutali față de ei.

Ei știu dacă ne bârfim sau ne criticăm semenii sau dacă îi apreciem și le construim o imagine bună. Copiii noștri sunt suficient de isteți cât să-și dea seama dacă ne pasă cu adevărat de alții și dorim binele altora, atunci când împlinim față de ei binele care stă în puterea noastră să îl înfăptuim pentru ei.

Familiile înțelepte știu că viața nu înseamnă numai a-mi urmări interesele personale și a mă avea în atenție doar pe mine însumi, ci a avea în atenție mai întâinevoile altora și a îngriji pentru împlinirea acestora, la fel cum și Domnul Isus ne poartă de grijă, de nevoile noastre.

Pentru a ne arăta această datorie, însuși Domnul Isus ne spune: “Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți.” Mat.20:28

Învață-i pe copiii tăi să-i iubească pe cei din jurul lor, începând chiar de astăzi !

FAMILIILE ÎNțELEPTE POARTĂ DE GRIJĂ SEMENILOR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.