01 Septembrie

0
44

“Voi, copilașilor, sînteți din Dumnezeu; și i-ați biruit, pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume.” 1 Ioan 4:4

Fiecare dintre noi avem un dusman real, care ne vrea moartea. De aceea trebuie sa fim angajati în lupta spirituala împotriva lui în fiecare zi. În aceasta lupta spirituala noi sîntemsocotiti învingatori, fiindca aceasta batalie a fost deja cîstigata de Hristos.De aceea noi luptam de pe pozitia învingatorilor, nu a celor învinsi!

Cînd Domnul Isus a strigat de pe cruce: “s-a ispravit!”, prin aceasta declaratie El a proclamat biruinta, fiindca Satan a fost învins. Iar prin aceasta biruinta de pe cruce si noi sîntem socotiti biruitori în numele lui Hristos!

Cînd am intrat în Împaratia lui Dumnezeu, noi nu am fost numai transformati (nascuti din nou prin credinta), ci si transferati din împaratia întunericului, în cea a luminii. Am fost nascuti din nou devenind copii ai lui Dumnezeu si membri ai familiei divine.

Fiindca sîntem copii ai lui Dumnezeu, sîntem si mostenitori împreuna cu Hristos. Aceasta înseamna ca tot ceea ce este al lui Hristos, este si al nostru. Biruinta lui este si a noastra, iarslava lui este si a noastra!

Din moment ce am fost nascuti în familia lui Dumnezeu, rascumparatorul nostru cel înviat traieste si în fiinta noastra. Fiindca Duhul Sfînt si-a stabilit locuinta în viata noastra, Cel ce este în noi, este mai tare decît cel ce este în lume!

De aceea putem spune ca noi luptam nu pentru a ne cîstiga biruinta, ci pentru a ne confirma biruinta, luptînd de pe cea mai înalta pozitie de autoritate pe care o putem avea.

Cuvîntul lui Dumnezeu ne arata ca atunci cînd sîntem în Hristos noi sîntem invincibili împotriva oricarui atac al celui rau. Acest fapt ne este aratat si de apostolul Ioan care spune:” Și lumea și pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămîne în veac.” 1 Ioan 2:17.

În aceasta zi as dori însa sa mai adaug un gînd: deoarece în calitate de copil al lui Dumnezeu te afli într-o pozitie de autoritate si de putere dobîndita prin ajutorul Duhului Sfînt, Satan poate sa te sperie, dar nu te poate învinge. Acest adevar ni-l descopera si apostolul, care atunci cînd le descopera celor din Corint lupta spirituala în care este angajat le spune: ” Sîntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strîmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți; prigoniți, dar nu părăsiți; trîntiți jos, dar nu omorîți.” 2 Cor.4:8-9.

De aceea, rugaciunea mea pentru tine în aceasta zi este ca Dumnezeu sa te încurajeze prin aceste cuvinte si sa te ajute sa traiesti ca un învingator, indiferent de ceea ce ti se întîmpla.

PENTRU TOTI CEI CE AU CREZUT ÎN HRISTOS, BATALIA ESTE DEJA CÎSTIGATA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.