01 Noiembrie – Harul s-a înmulțit

0
50


– “”¦unde s-a înmulțit păcatul, acolo harul s-a înmulțit și mai mult.
” Romani 5.20 –

Cum am reacționa dacă cineva ne-ar spune: “Sunteți un păcătos!”? Probabil, am spune: “Aceasta este o obrăznicie” sau “Aveți dreptate, dar așa sunt toți oamenii”. Al doilea răspuns ar fi corect, potrivit cu Biblia.

Versetul de astăzi se adresează oamenilor care știu că sunt păcătoși; acești oameni caută o cale de salvare. De aceea Dumnezeu le face cunoscut, că acolo “unde s-a înmulțit păcatul, acolo harul s-a înmulțit și mai mult”. Oricât de mare ar fi păcătoșenia omului, trebuie știut că harul lui Dumnezeu este mult mai mare. În acest har, Dumnezeu oferă păcătosului iertarea Sa prin acceptarea Fiului Său ca unic Mântuitor.

Harul lui Dumnezeu a venit prin Isus Hristos. La crucea de pe Golgota, Mântuitorul a rezolvat o dată pentru totdeauna problema împăcării omului cu Dumnezeu. Cine își recunoaște, cu sinceritate, starea sa de păcătoșenie înaintea Mântuitorului va primi harul iertării. Un astfel de om va putea afirma: “după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot așa și harul să stăpâneasc㔦, ca să dea viața veșnică prin Isus Hristos” (Romani 5.21).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.