01 Mai

0
41

” Cerceteaza-ma Doamne, încarca-ma , trece-mi prin cuptorul de foc rarunchii si inima ! Ps 26:2

V-ati întrebat vreodata de ce purtam ochelari de soare ? De obicei noi folosim ochelarii fumurii pentru a ne proteja ochii de lumina sorelui. Cînd însa acestia au fost inventati , acum aproape 570 de ani, au avut o alta întrebuintare. Prima destinatie a ochelarilor fumurii a fost pentru salile de judecata din China. În timpul proceselor, judecatorii purtau acesti ochelari pentru ca sa nu li se vada ochii.

Ei încercau în acest fel sa ascunda mesajul pe care îl transmiteau prin privire si mimica fetei.Pentru ca gîndurile, emotiile si temerile inimii se pot citi usor în privire, judectorii nu voiau sa arate nimanui ceea ce gîndesc.

Cînd un inculpat era adus în fata tribunalului, acesta nu putea sa anticipeze citind pe fata judecatorului daca va fi gasit vinovat si va fi condamnat, sau daca va fi gasit fara vina si va fi eliberat. Cei mai multi inculpati atunci cînd intrau în sala de judecata tremurau nu de frica pedepsei, ci datorita faptului ca nu puteau vedea ochii judecatorului.

Trebuie sa fim bucurosi si multumitori lui Dumnezeu , pentru ca Domnul Isus nu si-a ascuns identitatea si emotiile personale. În seara în care s-a lepadat, apostolul Petru a putut privi ochii Domnului Isus si-a descoperit dragoste si acceptare.

Cînd Toma a stat în fata Domnului Isus în cea de-a opta zi dupa înviere, a putut vedea în ochii Domnului Isus compasiune si îngaduinta. Cercetat de privirea Domnului Isus, Toma n-a mai dorit sa vada semnele cuielor si nici sa mai puna mîna în coasta Domnului, ci rusinat de pretentiile sale a marturisit :”Domnul meu si Dumnezeul meu !”

Privind spre Domnul Isus si noi putem descoperi acum aceiasi dragoste, dar va veni însa o zi în care ochii lui vor straluci ca para focului, exprimînd autoritate, judecata si condamnare. Atunci cei pacatosi vor tremura cuprinsi de frica si groaza pedepsei. Ce vei face tu ?

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma ca privind spre Tine sa înteleg mesajul dragostei Tale si sa ma pocaiesc de orice pacat, pentru ca în ziua mîniei si a dreptei judecati sa pot sta în picioare. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.