01 Iunie

0
41

“Cauta sa te înfatisezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine, si care împarte drept Cuvantul Adevarului.” 2Timotei 2:15

Regizorul de teatru Arthur Hopkins, primea multe manuscrise ale pieselor pe care urma sa le puna în scena. Înainte de a citi orice schita, el îl întreba întotdeauna pe scriitor: ” care este actul al doilea?”

El a realizat ca multi dintre scriitori aveau un prim act prezentat foarte bine, dar drama, sau piesa compusa, suferea mult spre final, în actul al doilea. În realitatea existentei, este însa si un al doilea act, care trebuie sa fie la fel de valoros ca cel dintai.

Cum este pentru tine actul al doilea? Acesta este testul masurii dedicarii vietii tale. Cînd entuziasmul paleste, cînd pasiunea se raceste, cînd numarul scade, poti sa-ti pastrezi aceeasi intensitate? Acesta este semnul ce defineste un capitan de echipa, pregatit si pentru actul al doilea! Campionul Olimpic Jesse Owens, a afirmat odata:

“Este ceva ce se poate întampla fiecarui atlet si fiecarei fiinte umane. Acesta este instinctul de-a încetini, de-a încerca sa dai mai putin decat ceea ce poti mai bine. Instinctul de-a castiga datorita norocului, sau datorita faptului ca ceilalti concurenti nu evolueaza la capacitatea maxima, în loc sa evoluezi la limita maxima a potentialului, sau depasindu-l chiar, pentru a-ti asigura victoria fara emotii…Felul cum învingi acele sentimente negative launtrice, care pot sa te doboare înauntru, va face diferenta între un învins, sau un învingator.”

Pentru ca suntem angajati în cursa vietii, mai important decât modul cum am început, este felul cum o vom sfârsi!

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma ca întotdeauna sa dau tot ce este mai bun, si sa ajung la sfârsit sa sarbatoresc biruinta împreuna cu Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.