01 Iulie

0
42

“Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și cînd va îmbătrîni, nu se va abate de la ea.” Prov.22:6

Ca parinti crestini, avem datoria sa-i instruim pe copiii nostri cum sa-si traiasca viata. De aceea trebuie sa-i învatam sa aiba verticalitate în fata fiecarei provocari, sa fie morali si sinceri, iar ceea ce este cel mai important, sa-i invatam sa-L iubeasca pe Dumnezeu.

În lumea în care traim, întîlnim doua moduri distincte prin care putem aborda viata. Putem trai lasîndu-L pe Dumnezeu sa aiba controlul vietii sau, sa ne luam viata în propriile mîini, situatie în care omul detine controlul vietii.

Sa nu te lasi pacalit cumva de gîndul ca cei din familia ta nu vor fi influentati de aceasta societate umanista. Fiindca nu-i poti izola de gîndirea lumii, încît cei din casa ta sa fie paziti de influentele acesteia; ceea ce trebuie sa faci este sa le arati cît de mare este dragostea lui Dumnezeu si sa te rogi cu staruinta pentru ei.

Aceasta este cea mai buna protectie pe care o poti oferi unui copil. Evidentiind acest fapt, însusi Dumnezeu ne spune prin Moise :”să întiparesti poruncile lui Dumnezeu în inima copiilor tai, vorbind cu ei despre lucrurile lui Dumnezeu, cînd sînt acasa, sau cînd îi ducem sau aducem de la scoala!”

De aceea, fa din poruncile lui Dumnezeu un subiect al conversatiei de fiecare zi cu copiii tai!

Copiii, desi sînt un dar minunat pe care l-ai primit de la Domnul, îti creeaza si o mare responsabilitate. Nu ai vrea sa te implici deplin pentru a-i ajuta sa ajunga oamenii care ar trebui sa fie? Pentru ca nu exista nimic mai de pret ce poti oferi copiilor tai, daruieste-te deplin si lucreaza din greu, pentru a creste copiii întelepti care sa-l iubeasca pe Dumnezeu.

FA DIN A-I ÎNVATA PE COPIII TAI SA-L IUBEASCA PE DUMNEZEU O PRIORITATE A VIETII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.