01 Ianuarie

0
45

” Încrede-te în Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe întelepciunea ta ! recunoaste-L în toate caile tale , si El îti va netezi cararile “. Prov.3:5-6

John Claypool a povestit despre experienta traita de o misionara care a mers sa predea limba engleza într-o scoala din China. Ea a început întreaga aventura a acestei noi slujiri, avînd o convingere deplina a chemarii lui Dumnezeu.

În timp însa ce traversa Pacificul într-un vas de pasageri ce o ducea spre China , o multime de temeri au început sa-i framînte inima. La fel ca si Petru care si-a început umblarea pe mare plin de încredere, dar cînd si-a îndepartat privirea de la Domnul Isus a fost prins de frica furtunii, la fel si ea a ajuns stapînita de anxietate si teama.
În sufletul ei au început sa apara tot mai des întrebari precum : “Cum îmi voi purta de grija”? ” Voi fi oare în stare sa învat limba ” ? “Care va fi reactia si raspunsul oamenilor pe care îi voi întîlni “?

Într-o seara a mers sa se culce avînd sufletul framîntat de taote aceste întrebari si incertitudini. În timpul somnului a avut un vis deosebit : Se facea ca era în mijlocul Oceanului Pacific singura, neavînd nimic altceva decît o platforma de scîndura pe care abia putea sa stea în picioare si care o sustinea la suprafata. În acel moment a auzit o voce care i s-a adresat direct : ” Paseste spre China “! Ea a raspuns imediat : ” Nu pot “! Nu pot sa merg pe apa . daca voi parasi acest loc, cu siguranta ma voi îneca.

Vocea însa a insistat vorbindu-i a doua oara : ” Ti-am spus ; paseste ” ! Porneste pasind spre China ! Plina de frica, tremurînd, dar în deplina ascultare , ea si-a ridicat piciorul si a încercat sa paseasca înainte. În momentul cînd talpa piciorului a tins suprafata apei , o alta platforma de scînduri ca aceea pe care statea înainte, a aparut din adînc. La fiecare pas care a urmat apoi , de fiecare data o alta platforma se ridica din apa ca sa o sustina.

Cînd s-a trezit din somn nu mai avea nici un fel de teama si din acea zi a avut încredere deplina în Dumnezeu.

În Noul An , vor fi situatii cînd si noi vom fi în mijlocul apei ! În cine ne vom pune încredererea în acele momente ?

Rug. Doamne Dumnzeule ; îti multumesc pentru anul pe care l-am început. Ajuta-ma sa ma încred în Tine la fiecare pas al umblarii mele în mijlocul lumii ; si condu-ma todeauna în voia Ta . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.