01 Ianuarie

0
48

” Anii vietii noastre se ridica la saptezeci de ani, iar pentru cei mai tari, la optzeci de ani; si lucrul cu care se mândreste omul în timpul lor nu este decât truda si durere, caci trece iute,  si noi zburam. Dar cine ia seama la taria mâniei Tale, si la urgia Ta, asa cum se cuvine sa se teama de Tine? Învata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima înteleapta!” Psalmul 90:10-12

Japonezii au un mod deosebit de numarare a anilor. Oridecîteori un nou împarat urca pe tron, numaratoarea anilor începe cu anul 1. De exemplu în anul 1989, împaratul japonez Hirohito, domnea deja de 63 de ani. De aceea în calendarul japonez era anul 63.

Cînd Hirohito a murit, a fost instalat ca împarat al Japoniei, Akihito . În acest fel anul 1990 pentru japonezi a fost anul 1 a lui Akihito iar anul 2009 este anul 19 al lui Akihito. Acest fapt este valabil si pentru crestini, deoarece venirea Domnului Isus a adus o noua numaratoare a anilor. William Barclay, un vestit comentator biblic, a cuprins acest adevar în declaratia:”numarul anilor înscrisi în calendar, ne arata ca venirea Domnului Isus, a facut ca istoria sa aiba un nou început!”

De aceea anul pe care îl începem nu este anul 1 si nici 100 sau 1.000, ci “Anul Domnului 2009 !” Domnul Isus este pe tron, de aceea putem începe un nou an al Domniei Lui.

Acest fapt este evident si prin notificarea pe care o folosim pentru încadrarea în istorie a anului pe care îl începem.Pentru aceasta identificare folosim indiciul D.Hr.(dupa Hristos) sau A.D. (anul Domnului!). Desi se foloseste aceasta notificare, pentru multi anul capata însa o alta semnficatie: îi spun “Anul Domnului”, dar acestia îsi petrec zilele traind doar pentru ei însisi, pentru lumea de aici, sau pentru pacat.

Pot avea cu adevarat un An al Domnului, numai cei în viata carora domneste Hristos si caretraiesc în fiecare zi doar pentru cauza Împaratiei lui Dumnezeu, împlinind voia Celui Preaînalt. În anul 2009, traieste în asa fel încât sa poti spune la sfârsitul lui, ca acesta a fost cu adevarat Anul Domnului!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; desi nu cunosc ce-mi va aduce Noul An, ajuta-ma sa traiesc în asa fel încât acesta sa fie anul Tau. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.