01 Februarie LAUDA ÎN ETAPELE DE ÎNCEPUT

0
44

“Cântau, marind si laudând pe Domnul”¦ pentru ca puneau temeliile Casei Domnului” (Ezra 3:11)

Citim: “Când au pus lucratorii temeliile Templului Domnului “¦ tot poporul scotea mari strigate de bucurie, laudând pe Domnul” (v. 10-11). De ce sa-L lauzi pe Dumnezeu în primele etape ale unui lucru?

În primul rând, deoarece lauda este un act al credintei. Ea spune: “Doamne, ceea ce începi Tu, duci la bun sfârsit. Multumesc pentru ca mi-ai daruit planul tau, deoarece planul Tau izbuteste mereu. Unii cred ca nu voi reusi, dar cu Tine de partea mea, voi reusi oricum. Nu o fac pentru mine; o fac pentru Tine si cu Tine”.

În al doilea rând,
deoarece te întareste. Neemia le-a spus lucratorilor sai: “bucuria Domnului va fi taria voastra” (Neemia 8:10). Daca îti pierzi bucuria, îti pierzi taria. Daca îti pierzi taria, îti pierzi puterea de a învinge vrajmasul.

Daca îti pierzi puterea de a-ti înfrânge vrajmasul, esti înfrânt. Dar daca îl lauzi pe Domnul chiar si când tot ce ai în fata ta este un început firav, bucuria Lui îti va da energie si ti se va parea mai usor sa îndeplinesti sarcina. Daca îl lauzi pe Dumnezeu numai când lucrurile sunt simple sau când merg bine, nu vei lauda mult, nu vei avea bucurie si nu vei avea putere. în al treilea rând, deoarece lauda ta schimba mediul în care esti.

Imagineaza-ti roabele, betonierele, un zid construit de jumatate si în mijlocul lor, oameni strigând laude catre Dumnezeu. Asta se întâmpla când pui un CD de închinare sau pornesti un radio crestin; problemele tale nu se schimba neaparat, dar perspectiva ta se schimba. Mai simplu spus, când îl lauzi pe Dumnezeu în etapele de început, lucrezi mai bine si lucrul este dus pâna la capat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.