01 Februarie

1
36

” Barnaba s-a dus apoi la Tars, ca sa caute pe Saul; si, când l-a gasit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunarile bisericii, si au învatat pe multi oameni. Pentru întâiasi data ucenicilor li s-a sat numele de crestini în Antiohia.” Fapt.11:25-26

Într-o zi, un profesor si-a început orele de curs, citind o scrisoare pe care un parinte a scris-o catre autoritati, având un subiect neobisnuit. Parintele care scrisese acea scrisoare, se plângea de fapt, de copilul sau, cerând autoritatilor sa faca ceva, pentru a-i ajuta.

Cu multa durere, acel parinte scria:” am depus toate eforturile pentru a-i da copilului nostru cea mai buna educatie. L-am ajutat sa învete la cele mai titrate scoli, si sa ajunga un judecator vestit. Însa, în momentul în care viata îi era înaninte, în loc sa se bucure de toate aceste realizari, fiul nostru a ajuns sub influenta unei secte.

Din acest moment, viata lui s-a schimbat radical. Petrece cel mai mult timp cu cei pe care îi considera oameni ai lui Dumnezeu, si chiar daca ne ajuta mai mult ca înainte, în treburile gospodaresti, toti banii si-i împarte cu cei saraci.Nu avem nimic ce sa-i reprosam din punct de vedere moral, sau social, dar nu mai este ca noi!”

Dupa ce si-a prezentat în scris aceasta durere a inimii, parintele a cerut autoritatilor sa faca tot ceea ce le sta în putere, pentru a le readucefiul înapoi.

Dupa ce a terminat de citit scrisoarea, profesorul Stanlez Houerwas, i-a întrebat pe elevi: “la cine credeti ca face referire aceasta scrisoare?”

Încercând sa raspunda acestei întrebari, elevii au fost pusi în mare încurcatura. Stiau multi copii care cazusera în plasa învataturilor false, dar comportamentul acestora nu se aseamana în nici un fel cu al acestui copil.

Pentru ca în clasa s-a facut liniste, profesorul a continuat spunând: Ceea ce v-am citit este un fragment din scrisoarea pe care un centurion, a scris-o cezarului Romei, cerându-i ajutorul pentru a-l recupera pe fiul lor, care ajunsese în mijlocul unor oameni numiti crestini !

Pot sa vada oamenii, aceeasi schimbare în viata ta, încât si atunci când te acuza, sa nu gaseasca decât cuvinte de apreciere? Aceasta înseamna de fapt a fi crestin. Nu numai sa porti un nume, ci sa traiesti ca Hristos!

Rugaciune; Daomne Dumnezeule; ajuta-ma ca prin cuvintele, faptele si marturia vietii mele, sa arat ca sunt un adevarat crestin. Amin


1 COMENTARIU

 1. ………..
  Crestini sunt toti?…Nu,nu-i destul un nume
  Pe care sa-l dezbraci cand ti-este greu,
  Cand ti-e rusine sau…cine poate spune
  Din ce motiv te lasi de Dumnezeu…?

  Atuncea cand iubim suntem puternici,
  Si doar iubind traim cu-adevarat.
  In rest,ce tinte mari ne-ar face vrednici
  Sa mai umbrim acest pamant uscat?…

  Benoni Catana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.