Hinduism

0
42

Hinduism ““ Hinduismul este religia cea mai importantă din India, incluzând atât de multe și de diverse credințe, încât este imposibil de definit. Poți fi panteist, politeist, monoteist, agnostic sau chiar ateu, moral sau amoral, dualist, pluralist sau monist; să vii regulat la templu și să fii devotat diferiților zei, sau să nu participi la nici un serviciu religios ““ și totuși să fii numit hindus. Hinduismul pretinde că îmbrățișează și acceptă toate credințele religioase, dar orice religie inclusă astfel, devine o parte a hinduismului.
Conform religiei hinduse, după ce moare, omul se poate reîncarna sub forma unei persoane sau a unui animal. Hinduismul conține ideea că fiecare persoană se naște aparținând unei caste superioare sau inferioare. Hindușii cred în karma ““ felul în care oamenii s-au comportat în viețile trecute afectează felul de viață prezent. Foarte mulți hinduși renunță la casă, familie sau averi, pentru a-și petrece restul vieții în rugăciune și meditație. Astfel ei încearcă să devină sfinți pentru ca după ce mor să nu mai trebuiască să se reîncarneze.

Rezumat
Rabi R. Maharaj descinde dintr-o devotată familie de preoți brahmani și guru din Trinidad. Rabi descrie pelerinajul său spiritual, de la meditație și yoga până la momentul în care-L descoperă pe Hristos. Mulți oameni au prezis că Rabi, la fel ca tatăl și bunicul său, va deveni un mare guru și se va face “una cu Brahman.” În autobiografia sa, Rabi descrie viața hindușilor iar apoi căutarea sa sinceră și dificilă după adevăr. Dumnezeu îl folosește azi pe Rabi pentru a lucra cu aceia care sunt prinși în capcana filosofiilor înșelătoare ale Hinduismului răsăritean și ale mișcării Noii Ere din vest. (pentru mai multe informații, vezi Moartea unui guru de Rabi R. Maharaj și Dave Hunt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.