CE ESTE TORțA?

3
88

“TORțA MISIUNII” este titlul generic al unui proiect misionar, coordonat de Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România, care se desfășoară în câteva localități din țară pe durata anului 2005. Acest ITINERAR MISIONAR debutează pe data de 15 Ianuarie în Biserica Creștină Baptistă “Sfânta Treime” din București și se încheie în același loc pe data de 11 Decembrie a aceluiași an, după ce unește 38 de alte localități și Biserici Baptiste din țară (vezi traseul torței). Torța misiunii va fi purtată pe o distanță de aproximativ 3 650 Km (pe șosea) unind capitala țării cu celelalte orașe în care există Biserici Baptiste ce manifestă o vie dorință de a transmite către alte Biserici, printr-o unitate de credință și viziune, “flacăra misiunii” care a fost aprinsă de Domnul Isus în inima primilor ucenici (Luca 24: 32) și care continuă să ardă și în inima ucenicilor Săi din generația noastră

CARE ESTE “GENEZA” ACESTUI PROIECT MISIONAR?

Ideea unei “torțe” misionare este legată de misiunea lui William Carey, care este considerat “părintele” misiunii moderne. În urmă cu aproximativ 200 de ani, Dumnezeu a aprins inima acestui tânăr englez care a început să “ardă” cu multă înflăcărare și a fost mistuită, în cele din urmă, de dragostea pentru oamenii pierduți spiritual din India. William Carey a devenit astfel o “torță” vie a iubirii lui Dumnezeu pentru cei aflați în întuneric spiritual. Flacăra misiunii, aprinsă de Dumnezeu în inima lui Carey, a aprins, pe rând, cu multă intensitate, multe Biserici din Anglia. Duhul lui Dumnezeu a sensibilizat zeci de mii de credincioși englezi care au devenit, astfel, purtători ai torței misiunii pentru toate zonele “întunecate” de pe glob. Foarte curând întreaga țară, Anglia, a devenit o “torță” a misiunii mondiale.

Apoi, Duhul lui Dumnezeu a aprins America de Nord pentru misiune. Bisericile din America au experimentat binecuvântarea lui Dumnezeu ca urmare a angajării acestora într-o misiune susținută după planul întocmit de Domnul Isus. Multe decenii la rând, până astăzi, Bisericile din America de Nord au “ars” și continuă să “ardă”, cu multă intensitate, pentru misiunea mondială. România a beneficiat din plin de pe urma misiunii susținute de Bisericile din America în țara noastră.

Flacăra misiunii a fost aprinsă apoi, cu mare amploare, în America de Sud. țări precum Brazilia au experimentat în zilele noastre puterea Duhului Sfânt manifestată cu o mare forță în Bisericile care s-au angajat în proiecte de misiune locală sau mondială. Mii de Biserici din Brazilia sunt astăzi “pe jar” pentru misiune.

Aceeași flacără a misiunii a fost aprinsă de Dumnezeu și în Coreea de Sud în vremea noastră. Zeci de mii de misionari coreeni poartă cu multă pasiune “torța” misiunii în multe zone de pe glob. Așa cum se cunoaște, datorită acestei orientări, Dumnezeu a binecuvântat Bisericile din Coreea cu multă prosperitate spirituală și financiară. În aceste zile, mii de Biserici din Coreea de Sud “ard” cu multă intensitate pe altarul misiunii pe care Dumnezeu o dezvoltă în generația noastră.

Convingerea noastră este că următoarea mișcare a flăcării Duhului Sfânt pentru misiune, în lume, va fi Europa de Răsărit, respectiv, România. țara noastră a fost binecuvântată de Dumnezeu cu mai mulți credincioși evanghelici decât în toate celelalte țări din Europa de Răsărit la un loc. Am fost binecuvântați de Dumnezeu ca să fim o binecuvântare pentru alții. Dorim să purtăm “torța” misiunii prin Bisericile din România care să fie astfel aprinse de Duhul lui Dumnezeu pentru misiunea făcută după Planul Măreț al lui Dumnezeu. Ne rugăm ca România să devină o “torță” a misiunii divine în generația noastră, alături de celelalte țări care “ard” cu multă pasiune pentru Domnul.

CARE ESTE SUPORTUL BIBLIC PENTRU ACEST PROIECT?

Toate dorințele sau pasiunile sfinte din noi sunt “aprinse” și întreținute doar de puterea suverană a lui Dumnezeu, printr-un proces tainic de regenerare a motivațiilor stinse și a orientărilor pierdute din universul nostru interior. Cei doi ucenici ai lui Hristos, aflați pe drumul descurajării lor, spre Emaus, au experimentat această putere a pasiunii pentru împlinirea planului lui Dumnezeu atunci când inima lor a fost “aprinsă” de mesajul Domnului pentru ei (Luca 24: 32). Această flacără aprinsă de Domnul în inimile “stinse” ale ucenicilor Săi era, de fapt, flacăra misiunii pe care Dumnezeu Însuși o stabilise pentru ei: “voi veți fi martori ai acestor lucruri” (Luca 24:48). Inima lor devenise, astfel, o torță în care ardea, prin puterea Duhului lui Dumnezeu, flacăra misiunii către toate națiunile pământului (Fapte 1:8). De atunci și până astăzi, această torță vie a misiunii a fost purtată cu curaj, pasiune și sacrificii prin diverse localități, ținuturi și generații întregi aflate în întuneric spiritual. Flacăra misiunii a fost purtată cu credincioșie de mii și milioane de ucenici ai lui Hristos, generație după generație și localitate după localitate, până aici la noi. Zilnic, flacăra misiunii este aprinsă de Dumnezeu în inimile celor ce doresc să devină o torță a misiunii, purtători ai luminii lui Dumnezeu în generația noastră de pe tot cuprinsul acestei lumi.

Anul 2005 a început sub semnul terorii și a nesiguranței mondiale. Valurile morții generate de cutremurul din oceanul Indian a adus multă durere și descurajare nu doar în viețile celor din zonele în care valurile tsunami au înghițit sute de mii de persoane, dar și în sufletele celorlalți locuitori ai planetei noastre care au aflat îngroziți despre drama din “paradisul” îndoliat al Asiei. Ce fragilă este viața umană! Unde să fugim după ajutor și siguranță? Se pare că drumul celor care se îndreaptă spre Emaus-ul din zilele noastre este tot mai plin de oameni descurajați. Generația noastră întreagă pare să fie o generație a națiunilor “necăjite și risipite, ca niște oi care n-au păstor” (Matei 9: 36)! Vestea bună este că prezența Divină se manifestă și astăzi printre noi. Hristos cel viu este încă prezent lângă cei cu inima “stinsă” de dureri sau deznădejde, lângă cei descurajați sau dezorientați. Minunea prezenței Divine lângă noi nu aduce doar comfortul siguranței pe care ni-l oferă El în greutățile vieții noastre dar și flacăra pasiunii pentru împlinirea planului Său în generația noastră. Dumnezeu dorește și astăzi să aprindă inimile ucenicilor Săi pentru misiunea pe care El o are de îndeplinit în lumea în care trăim. Cine vrea să poarte în inima lui flacăra misiunii divine până la capătul pământului? Cine vrea să devină o torță a misiunii în care să ardă neîntrerupt și cu pasiune flacăra misiunii Lui către cei aflați în întuneric și descurajare?

Proiectul “Torța Misiunii în România” este o provocare pentru fiecare ucenic al lui Hristos din Bisericile Baptiste din România de a deveni un purtător al luminii Adevărului Scripturii către grupurile de oameni ce nu-L cunosc încă pe Hristos. Dorim ca flacăra misiunii să se aprindă cu pasiune și în inima ta! Să ne rugăm împreună ca Dumnezeu să facă Bisericile din România să devină Biserici misionare în care să existe torțe vii ale misiunii, reprezentate de oameni care se roagă pentru lume, oameni care sunt gata să poarte flacăra adevărului spre cei ce se află în crize și oameni care sunt gata să sacrifice timp și bani pentru ca Împărăția lui Dumnezeu să se extindă pretudindeni în această lume. Să-I cerem lui Dumnezeu împreună ca Bisericile noastre să nu devină fortărețe înconjurate de ziduri care ne separă de lume și care ascund lumina din noi, ci să devină “cetăți așezate pe munte”, torțe ale misiunii în care arde lumina Adevărului care poate fi văzută de lumea întreagă (Matei 5:14).

3 COMENTARII

  1. cred ca e un plan indraznet si o provocare care era necesara pt unele biserici baptiste. Daca vrem sa fie o lucrare de anvergura nationala trebuie gandit mult la detalii si la modul in care putem realiza,in primul rand motivarea pastorilor(intruniri,seminarii tematice,conf.).Cand noi pastorii ne vom ,,aprinde” vom deveni un real ,,pericol de foc” pt bisericile noastre.
    Eu sunt pe cale ,,de a lua foc”,Domnul sa continue lucrarea acesta in Romnania!!

  2. O lumina aprinsa in intunericul lumii, pe care nu o poate stinge nici o forta, nici o furtuna, cu nici un chip!
    Izbanda e a Domnului Dumnezeu!

  3. Nu stim in cate suflete s-a aprins Torta Misiunii, doar Bunul Dumnezeu stie, insa stim ca victoria finala va fi a Celui Atotputernic si fiecare foc aprins in timpul acestui proiect o sa aduca roada bogata pentru CER! Chiar daca se incheie proiectul “Torta Misiunii”, sa continuam sa tinem Torta ridicata! Doamne ajuta, Doamne da izbanda!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.