CARE ESTE SCOPUL SI MOTIVATIA ACESTUI PROIECT?

0
98

Periplul nostru misionar prin localitățile stabilite în cadrul proiectului misionar “Torța Misiunii”, urmărește atingerea câtorva obiective:

1. Provocarea Bisericilor Baptiste din România pentru o căutare sinceră a “luminii” Feței lui Dumnezeu (Psalm 4: 6; Psalm 89: 15). Fără această lumină irezistibilă a lui Dumnezeu nu există pocăință reală iar fără pocăință nu există misiune. Când “răsare” peste noi “lumina” Feței lui Dumnezeu atunci pocăința și misiunea se leagă împreună într-un mod binecuvântat.

2. Înflăcărarea Bisericilor din România prin rugăciune, părtășie și motivare comună în vederea unei implicări susținute în misiunea internă și externă potrivit cu planul întocmit de Domnul Isus Hristos și regăsit în strategiile misionare ale Bisericilor Sale de-a lungul generațiilor până la noi.

3. Împărtășirea viziunii misionare cu Bisericile care doresc să devină “torțe” ale misiunii divine în generația noastră (vezi proiecte misionare).

4. Identificarea unor “stâlpi” ai misiunii, oameni aprinși de Dumnezeu pentru misiune, pe care să clădim în viitor proiecte concrete de abordare misionară a unor localități din România sau alte zone de pe glob.

5. Identificarea persoanelor care doresc să devină torțe ale misiunii lui Dumnezeu în alte țări de pe glob, unde nevoile spirituale sunt mult mai mari decât la noi. Ne rugăm lui Dumnezeu să devenim o țară misionară alături de celelalte țări pe care Dumnezeu le folosește cu multă putere în contemporaneitate.

CARE SUNT MOTIVAțIILE PENTRU ACEST PROIECT?

– Biserica există pentru misiune. Misiunea nu este o opțiune a Bisericilor locale ci o poruncă dată de Domnul Isus Bisericii Sale din orice generație (Matei 28: 19-20).

– Dumnezeu dorește să avem inima deschisă pentru a cuprinde cu iubire lumea întreagă. Bisericile sunt chemate de Domnul Isus să ducă Evanghelia acolo unde aceasta n-a fost vestită încă: la orice grup etnic din România, țările limitrofe și “până la marginile pământului” (Fapte 13:47).

– Am fost binecuvântați de Dumnezeu ca să fim o binecuvântare pentru alții (Genesa 12: 2). România este o țară binecuvântată de Dumnezeu cu multe Biserici locale și cu mulți slujitori devotați (în comparație cu celelalte țări din Europa de Răsărit).

– Flacăra misiunii poate să aprindă orice “fitil care fumegă” (Matei 12: 20). Credem că orice Biserică locală din România poate depăși letargia spirituală dacă se lasă aprinsă de Duhul lui Dumnezeu pentru o implicare activă în misiunea internă și externă.

CE PUTEM FACE?

– Rugați-vă. Domnul Isus ne-a spus că “secerișul” este mare iar “lucrătorii” sunt puțini, “Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui” (Matei 9: 37-38). Puneți o hartă a lumii într-un loc vizibil în Biserica dumneavoastră. Încercuiți pe această hartă țara noastră și localitatea în care vă aflați. Rugați-vă în fiecare Duminică (în special când “torța” va ajunge în localitatea sau zona dumneavoastră) ca Dumnezeu să ridice misionari din Biserica dumneavoastră și din alte Biserici Baptiste din România, pentru a duce Vestea Bună în locurile din țara noastră sau din alte țări de pe glob unde Evanghelia n-a fost vestită încă. Urmăriți locurile pe unde va trece “Torța Misiunii” pe parcursul anului 2005 și rugați-vă împreună cu frații și surorile noastre din acele localități.

– Fiți disponibili. Participați la serviciile divine speciale care se vor organiza odată cu sosirea “torței” în zona în care locuiți (sau trimiteți reprezentanți care pot depune mărturie cu privire la modul în care Dumnezeu provoacă Bisericile noastre pentru misiune). Fiți gata să vă implicați într-o misiune de scurtă durată într-o altă zonă a țării noastre sau într-o altă țară a lumii (solicitați detalii). Încurajați pe cei care sunt chemați de Domnul să fie misionari.

– Implicați-vă într-un proiect de misiune. Dacă există localități fără nici o Biserică Baptistă în zona în care locuiți, începeți o activitate misionară în acel loc. Petreceți-vă concediul sau vacanța într-o localitate din România mai îndepărtată de zona în care locuiți și în care nu există nici o Biserică Baptistă. Depuneți mărturia credinței dumneavoastră în Domnul Isus acolo. Alegeți, în urma rugăciunii cu Biserica, unul dintre proiectele de misiune mondială (prezentate aici) și fiți gata să vă implicați într-o slujire concretă.

– Adoptați un misionar. Dacă nu aveți în Biserica dumneavoastră un misionar care să desfășoare o activitate misionară într-o altă localitate sau grup etnic din țară sau străinătate, atunci adoptați un misionar dintr-o altă Biserică. Intrați într-un parteneriat de susținere misionară cu alte Biserici Baptiste din România care au credincioși ce lucrează ca misionari în țară sau străinătate. Rugați-vă pentru acest misionar, încurajați-l prin scrisori sau alte mijloace de comunicare și purtați-l în inima dumneavoastră, în orice vreme, ca un părinte spiritual.

– Dăruiți. Deschideți un cont special de misiune la Biserica dumneavoastră și încurajați pe cei credincioși să participe financiar la susținerea misiunii. Domnul Isus ne-a spus că “este mai ferice să dai decât să primești” (Fapte 20:35). Creați cadrul în care membrii din Biserica dumneavoastră pot să experimenteze această bucurie. Nu uitați că resursele financiare nu sunt ale noastre ci sunt ale lui Dumnezeu, prin urmare El va asigura resurse suficiente pentru Bisericile care doresc să devină conducte prin care să curgă binecuvântarea spre alții. Nu transferați banii în contul altor Biserici sau în contul altor organizații misionare, adoptați un misionar și contribuiți direct la susținerea acestuia (solicitați detalii la adresa de e-mail de mai jos).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.