Tragi în aceeasi directie

0
68

Exista o lupta continua în inima noastra între întuneric si lumina, mînie si bunatate, sau invidie si afectiune. Aceasta lupta a trait-o si Ioan Botezatotrul , experienta pe care multi nu o iau în considerare. Chiar si Ioan Botezatorul, care a avut un rol proeminent în planul lui Dumnezeu, a avut un moment cînd si-a ridicat întrebari cu privire la identitatea Domnului Isus. Pentru a afla adevarul , pe cînd se afla în închisoare, Ioan a trimis pe ucenicii sai sa-L întrebe pe Domnul Isus : ” Tu esti Acela care trebuia sa vina, sau sa asteptam pe altul ?

Cu toate ca mai avea semne de întrebare în inima lui , Ioan L-a prezentat pe Domnul Isus ca fiind Unul mai mare decît el. Apoi i-a îndemnat pe ucenicii sai sa-L urmeze spunînd ca Domnul Isus are o lucrare mai mare decît a sa . El trebuie sa creasca , spunea Ioan, iar eu trebuie sa ma micsorez.

Poate tocmai aceasta atitudine L-a facut pe Domnul Isus sa spuna despre Ioan : “Nu este nici unul nascut din femeie , mai mare decît Ioan Botezatorul ” Mat. 11:11
Numai o persoana deosebita se poate comporta asa cu cineva care este mai mare, mai talentat, mai capabil si mai atragator decît el.

Ce lucruri vor birui în inima ta în relatiile pe care le vei întemeia în Noul An ? În inima lui Ioan Botezatorul putea sa apara amaraciunea, invidia si nemultumirea. El a fost deosebit si este mare , pentru ca fata de Cel ce este mai bun a aratat apreciere ,dragoste si încredere.

Ca si Copil a lui Dumnezeu , sa nu-ti fie teama sa arati acelasi fel de dragoste oricui; chiar si fata de acea persoana care într-o anume zi îti poate fi rival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.