Știri din Peru

2
49

Arequipa

Dragii nostri,
Ne bucuram ca avem din nou ocazia sa va impartasim cateva dintre motivele noastre de multumire catre Domnul acum, la sfarsit de an. Este, de asemenea, o ocazie de a face un scurt bilant, din care am dori sa fie inaltat Acela care ne-a intarit si care a lucrat in noi si prin noi.
In primul rand, am dori sa-I multumim pentru faptul ca ne-a ajutat sa crestem in har si in relatia noastra personala cu El. Credem ca acesta este cel mai mare castig din anul acesta pentru noi. Niciodata nu ne-am simtit atat de strans legati si total dependenti de harul Domnului, ca in ultimele luni. Uneori am plans de fericire, alteori de durere, dar din toate am invatat ca prezenta Sa in vietile noastre este ceva atat de real, desi nu usor de descris prin cuvinte.
Ii multumim asadar Domnului pentru ca a fost cu noi intr-un mod special, care ne-a facut sa Il iubim mai mult si sa Il cunoastem mai bine.
In ceea ce priveste lucrarea care ne-a fost data, avem si aici multe motive de multumire, recunoscand cu smerenie ca “despartiti de El nu putem face nimic” nici pentru inaintarea Evangheliei, nici pentru edificarea bisericii. Toate realizarile (daca au fost
multe sau putine nu putem inca aprecia) de pe campul de aici, din Arequipa, nu sunt ale noastre, ci tot ale Sale. Dorim insa sa impartasim si cu dvs cateva dintre faptele semnificative ale lucrarii din 2005, avand impreuna acelasi scop, ca multumirile tuturor sa se indrepte catre Domnul, singurul care merita cu adevarat sa fie laudat.

PAMPACOLCA

Prin harul Domnului, Evanghelia pacii a fost vestita in aceasta localitate izolata din munti, dar si in toate satele-anexe situate in zona: Sihuarpo, Jahmes, Piscopampa, Quiscata, Ruruca, Llantan, Huancor, San Antonio, Tuhualque, Rio Blanco si Pampacheacra. In ceea ce priveste rezultatele vizibile, putem spune doar ca mesajul a fost ascultat, iar Cel de la care asteptam sa convinga de pacat, neprihanire si de judecata, este Duhul Sfant. Stim ca samanta Cuvantului, odata semanata, nu se va intorce fara rod si-I multumim Domnului ca ne-a dat harul de a si vedea primele persoane care si-au deschis inimile ca sa-L primeasca ca Mantuitor si Domn. Ne rugam ca acesti copilasi in credinta sa traiasca cu adevarat o viata noua, in puterea Duhului Sfant, o viata de credinta si de biruinta, in mijlocul unei generatii idolatre si impietrite prin inselarea pacatului. In ceea ce priveste biserica din Pampacolca, multumim Domnului ca fratii au fost invatati cum e
viata cu Domnul in fiecare zi, crescand in credinta si in har. Am vazut progrese in ceea ce priveste dorinta de a se apropia mai mult de Acel care ne-a salvat si de a accepta suveranitatea Sa in viata de zi cu zi. Sunt frati si surori care traiesc la limita saraciei, cum putini si-ar putea imagina, dar care Il iubesc pe Domnul si vor sa-I slujeasca. Rugati-va pentru continuarea acestui proces natural de crestere si maturizare, dar si pentru ca Domnul sa ridice din mijlocul lor adevarati slujitori, care sa poate duce mai departe mesajul mantuirii prin har.

CHIVAY – CAYLLOMA

Am inceput sa vizitam acesta zona in iunie, incercand sa impartim in doua timpul, pentru a putea continua si in Pampacolca. Asta fiindca, asa cum spunea Domnul Isus, “mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii”. Nevoia cea mai mare a provinciei Caylloma (care are mai mult de 10 biserici evanghelice), este cea a lucratorilor in stare sa poate invata si pe altii. Slujitorii nu se nasc, ci se fac in timp; nu in seminarii, ci pe campul Domnului, in mijlocul dificultatilor de tot felul. Putini insa sunt aceia dispusi sa-si asume riscul si sa plateasca pretul, iar cand acestia apar, apare si nevoia ca mai intai ei sa fie instruiti in Cuvantul Domnului, pentru ca la randul lor sa-i poata ajuta pe fratii care formeaza bisericile locale. Am vizitat, cu ajutorul Domnului, bisericile din Lari, Madrigalo, Maca, Yanque, Tuti, Challa si Chivay, pentru a-i intari pe frati si pentru a identifica printe ei posibili viitori lucratori. Accentul a fost pus insa pe Chivay, care este si capitala provinciei, avand in plus si un potential mai mare pentru lucrare. Aici s-a lucrat atat in biserica, cat si in mod special cu tinerii, dar si cu copiii.
Am avut si doua strangeri comune ale tuturor bisericilor: prima in mai, cea de-a doua in septembrie, urmand ca saptamana viitoare sa aiba loc cea de-a treia. Sunt reuniuni dedicate studiului sistematic al Cuvantului, prin care incecam sa consolidam unitatea de invatatura, mai ales in perspectiva confruntarii cu “falsii profeti”.
Rugati-va ca lucrarea in zona sa creasca si sa se intareasca, iar Domnul sa ne dea har si intelepciune pantru a-i putea ajuta pe frati.

APLAO

In Aplao, capitala provinciei Castilla, am inceput sa vizitam alaturi de un misionar national familiile care de curand au inceput sa-L urmeze pe Domnul. Este o lucrare recenta, care insa promite mult, caci in doar cateva luni s-a format un grup de circa 20 de persoane, care dau dovada de ceea ce cunoastem intre crestini ca fiind “dragostea dintai”. De fiecare data cand ii vizitam, plecam inviorati, de parca am veni din Balota sau Vaideeni (de asemenea lucrari noi, dar din Oltenia). Bisericile tinere se pare ca au o prospetime aparte, pe care, din pacate, multe biserici “vechi” au pierdut-o. Este mult de facut aici si in ucenicizare, si in evanghelizare, asa ca iata-ne avand inainte un al treilea camp deschis.
Incheiem aici, pastrand acelasi gand cu care am inceput: totul e prin har, iar multumirile I se cuvin doar Lui. El e Stapanul secerisului, noi incercam sa facem doar ce suntem datori. Caci daca am gustat cat de bun este Domnul, se cuvine sa impartasim cu toti Vestea Buna care ne-a schimbat noua cursul vietii si care este la fel de puternica acum la fel ca in urma cu aproape 2000 de ani. Multumim Domnului si pentru tot ajutorul pe care l-am primit din tara, rugandu-L pe El sa rasplateasca credinta si faptele celor care au fost alaturi de noi inca un an. Fie ca Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va gaseasca fericiti si in pace, iar harul care izvoraste din Singurul Fiu nascut al lui Dumnezeu sa va umple gandurile si inimile!

In El,
Aurel & Lumi Gh

———————————————————–
articol preluat de pe site-ul Lucratori-romani.ro

2 COMENTARII

  1. Binecuvantat sa fie Dumnezeu,Acela in Numele caruia lucrati si va luptati.El sa va dea mult har in continuare, putere si umplere cu Duhul Sfant.Ma rog pt. voi si pt. toti lucratorii Domnului Isus, ca El sa va dea putere si biruinta pana la capat in lucrarea Lui. Amin!
    Harul sa fie cu voi!!!

  2. Slavit sa fie Dumnezeu pentru ca lucreaza intr-un mod asa de minunat si ca ridica lucratori dedicati si credinciosi.
    Este minunat ca lucrati pt Domnul imi doresc tare si eu lucrul acesta dar mai am de crescut in multe,dar abia astept minunatul moment cind voi traii doar pentru Evanghelia Domnului Isus.va iubesc si ma rog ca sa ramineti in continuare incredintati in mina Domnului, de la El va va venii tot ajutorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.