Si rugaciunile neascultate sunt o binecuvîntare

1
90

Garth Brooks , este unul dintre cei mai populari artisti crestini ai zilelor noastre. Pe unul dintre albumele sale, acest cîntaret are un cîntec intitulat : ” Rugaciuni neascultate “! În acest cîntec el atrage atentia spre un subiect care tulbura pe multi crestini : “Rugaciunile ce nu primesc raspunsul pe care îl dorim “!

Subiectul cîntecului vorbeste despre o dragoste esuata si framîntarile sufletesti prin care a trecut o tînara ce iubea sincer un baiat, pe care îl astepta sa o ceara în casatorie.

Ea s-a rugat adesea ca Dumnezeu sa aduca acel moment atît de mult asteptat, cînd alesul inimii sa-i devina sot. Rugaciunea ei însa n-a primit raspunsul asteptat. Acel tînar s-a casatorit cu altcineva. Desi la început cei doi pareau fericiti , viata lor de familie a ajuns un dezastru. El a ajuns un alcoolic iar tînara cu care acesta s-a casatorit, l-a parasit.

Tînara care s-a rugat ca acest baiat sa-i fie daruit de Dumnezeu ca sot, a ajuns sa se casatoreasca cu un alt baiat pe care nici nu-l observase înainte si a trait o viata de familie fericita si împlinita. Acum cînd se uita înapoi si compara ce-a ajuns dragostea ei pierduta, cu fericirea pe care o traieste alaturi de barbatul pe care Dumnezeu i L-a daruit , îsi da seama ca nu exista nici un termen de asemanare.

Desi rugaciunea nu i-a fost ascultata si dorinta staruitoare a inimii ei a ramas neîmplinita, Dumnezeu i-a daruit ceva mai bun. Ca o concluzie a acestei experiente, în strofa de refren a cîntecului sau Gartth Brooks, repeta mereu fraza : ” Unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu sunt: “Rugaciunile neascultate “!

Aceasta ni se întîmpla deseori si noua ; nu-i asa ? De cîte ori nu ne-am rugat cu insistenta pentru un anume lucru, crezînd ca viata ne va ramîne goala si fara sens daca nu-l vom primi ? În acele momente cînd n-am primit ceea ce asteptam cu atîta ardoare cu siguranta ca am fost zdrobiti si nefericiti ! Mai tîrziu însa, cînd ne-am dat seama ca Dumnezeu controla si acea situatie , am înteles ca El nu ne-a raspuns la ceea ce ceream, pentru ca ne pregatisera ceva mai bun.

De fapt “Toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu”! În toate aceste lucruri sunt cuprinse si “Rugaciunile neascultate”!

1 COMENTARIU

  1. Mi-a placut ilustratia aceasta foarte mult! Noi cu totii stim ca asa si este,ca Dumnezeu ne vrea ce este mai bun pentru noi ,chiar daca nu ne asculta rugaciunile. Binecuvintari pentru cei ce pun la dispozitia cititorilor intimplarii sau lustratii pentru a hrani poporul lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.