Priveste înainte

0
42

Peter Goodwin a fost un iubitor de cai împatimit. Unchiului Peter, asa cum era numit de prietenii lui , i s-a cerut odata sa aleaga un mînz penru a fi dresat si antrenat penru cursele de cai.
Unchiul Peter dupa ce a examinat toti mînzii din herghelie, a ales un mînz obisnuit numit “Iarba verde”!Nimeni nu a vazut vre-un potential în acest mînz, de aceea de multe ori prietenii sai îl necajeau spunîndu-i : “Niciodata mînzul tau nu va alerga în vre-o cursa de cai.” !Rîdeau de el si-i spuneau : “au fost alti mînzi mai aratosi ; de ce nu i-ai ales” ?

Unchiul Peter a rabdat si-a purtat toate aceste acuzatii , dar a continuat antrenamentele cu si mai multa daruire. Mînzul ales nu numai ca a alergat în derbiul din Kentucky, ci la si cîstigat !
Dupa concurs , prietenii lui au venit sa-l întrebe : “De ce ai ales acest mînz ; pentru ca nu era cu nimic mai deosebit ca ceilalti “? Atunci unchiul Peter le-a spus : “Am ales acest mînz pentru aca are o privire scînteietoare. Daca te uiti în ochii lui vezi o privire de vultur !

Cu siguranta si apostolul Pavel a avut o astfel de privire : S-a uitat mereu înainte ; si-a avut o perspectiva larga. El a fost un om care s-a întors la Dumnezeu dupa ce i ““a persecutat pe crestini . A petrecut cea mai mare parte a slujirii lui ca prizionier. A avut deseori confruntari cu învatatii si teologii vremii, care îl cosiderau nebun. A suportat împotrivirile iudeilor si ale pagînilor , trecînd prin cele mai cumplite necazuri. Pe toate acestea el le-a numit un simplu tepus. În mijlocul tuturor acestor împotriviri însa ,a fost biruitor si si-a împlinit cu credinciosie slujba!

Care a fost secretul acestor biruinte si al vietii sale deosebite ? Pavel a avut o privire de vultur ! El a declarat celor din Filipi :” Fratilor ….fac un singur lucru: uitînd ce este în urma mea , ma arunc spre ceea ce este înainte .. “!

Pavel a ajuns sa fie cel mai important om care a trait în mijlocul acestei lumi, dupa Domnul Isus, pentru ca a facut un singur lucru. Avînd o privire de vultur , a uitat ceea ce a la sat în urma si s-a avîntat spre ceea ce este înainte : cununa si rasplatirea lui Dumnezeu. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.