Priveste dincolo de împrejurari

1
63

Misionarul Benjamin Weir, a fost arestat si tinut ostatec în Beirut , timp de 16 luni. În aceasta perioada el a fost provocat cu tot felul de vesti si scrisori pe care cei ce l-au întemnitat pretindeau ca le-au primit de la familia lui.
Prin toate minciunile pe care i le spuneau în fiecare zi, rapitorii doreau sa-l ruineze din punct de vedere psihologic. Cu toate acestea Weir a îndurat cu rabdare izolarea si a suferit cu curaj si demnitate faptul ca a fost pus în lanturi.

În cartea pe care a scris-o mai tîrziu ,intitulata : ” Ostatecul legat, Ostatecul eliberat”, Weir a marturisit pe larg despre ceea ce l-a încurajat si l-a sustinut în tot acel timp cît a fost tinut într-o pivnita fara lumina.

Într-o zi cînd era scos la baie, a descoperit ca daca se urca pe vasul de la toaleta, poate sa priveasca pe fereastra. Tragînd dupa sine mai mult lantul cu care era legat, s-a ridicat si a privit spre privelistea de afara. Era o dimineata radianta , cu un soare ce ilumina puternic valea Bekka. În întreaga vale , recoltele erau de un verde crud ce contrasta cu albul stralucitor al zapezii care înca mai acoperea muntii înalti din departare. Aceasta panorama i-a dat lui Weir o inspiratie puternica, care l-a marcat profund.

Acea privelliste ; spunea el, mi-a descoperit maretia Creatorului nostru si mi-a vorbit de felul cum El poarta de grija întregei lumi, binecuvîntînd chiar pe cei care se poarta cu atîta rautate. Aceasta priveliste mi-a dat nadejde ca într-o zi voi fi eliberat din acest întuneric.

Ca întemnitat nu-i era permis sa se uite pe geam. Pentru ca a fost descoperit de cei care l-au capturat, acestia i-au lasat lantul mult mai scurt , pentru ca nu cumva sa ajunga sa mai priveasca înafara. Cu toate ca lantul i-a fost scurtat, imaginatia si mintea lui au ramas libere. El îsi amintea mereu acea priveliste, încercînd sa fixeze fiecare amanunt.

Acea vie amintire a fost pentru el ca un înger a lui Dumnezeu, care l-a sustinut si motivat în cele mai grele clipe. Aceasta experienta ne rata ca si atunci cînd viata ajunge dificila, Dumnezeu ne mai da un sîmbure de nadejde .

1 COMENTARIU

  1. Priveste dincolo de imprejurari mi se pare o povestioara frumoasa dar si plina de pilda pentru acela care il cauta pe domnul ,tot ce poate da speranta ,tot ce poate ferici pe cineva sau ceva ,tot ce emana iubire si pentru bun si pentru rau acel ceva vine de la EL ,peisajul pe care l-a vazut si pe care mai tarziu si l-a imaginat acela nu a fost singurul din viata sa dar atunci cand viata i-a fost pusa in primejdie si se simtea amenintat toata fiinta lui s-a concentrat asupra acelei ultime imagini si a pus-o in legatura cu Dumnezeu dar sa nu uitam ca inainte de asta Dumnezeu a fost in toate dar nu a avut ochi sa vada

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.