Pretul libertatii

0
55

John O. Stull, a prezentat o experienta pe care a avut-o cu multi ani în urma , pe cînd el si sotia sa au fost într-o minivacanta de sarbatoarea multumirii în Polln Springs. Ei au mers sa vizioneze un film muzical, intitulat : ” Un lautar pe acoperis” !

Filmul prezenta o familie de evrei care a reusit sa paraseasca un sat din Rusia. In ciuda subiectului plin de sobrietate si suspans, prezentarea experientelor traite de aceasta familie, au fost pline de humor si de muzica buna.
Dupa terminarea filmului Stull si sotia sa, au parasit cinematograful si s-au îndreptat spre masina, ce fusese parcata printre celelalte în parcare. Cînd au ajuns lînga masina , au vazut rezemat de o masina alaturata un barbat , care plîngea foarte tare.

Era de vîrsta mijlocie, bine împracat ; iar masina era un Mercedes Benz , nou. O doamna ce purta o haina lunga, iar pe mîini o multime de bijuterii, îl batea usor pe spate încercînd sa-l potoleasca. Doamna era foarte rusinata de situatia creata si încerca sa-l ajute pe cel de lînga ea sa depaseasca durerea ce l-a cuprins.

Ce se întîmpla ? a întrebat Stull . De ce sa fii atît de tulburat ; a fost doar un “film muzical “. Nu-i numa un “Film muzical” a raspuns omul printre lacrimi! Acestia au fost din familia mea ! Nu întelegi ce pret au platit ei pentru libertate ?

Stull si sotia sa provocati de aceasta experienta ; n-au putut întelege îndeajuns durerea acestor straini pe care i-a întîlnit; dar au putut întelege o dimensiune neasteptata a sarbatorii multumirii : cît de important este faptul ca poti sa te bucuri de libertate !

Traiesti într-o tara libera ? Atunci esti cu adevarat binecuvîntat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.