Pretuieste si lucrurile mici

0
49

Danny Bush , în cartea sa “Invitatie la sarbatoare ” vorbeste despre un unchi si o matusa de-a sa , carora li s-a împlinit o dorinta pe care o aveau înca din copilarie. Ei au locuit în Carolina de Sud, iar în timpul copilariei , pentru ei era ceva deosebit ca la ziua multumirii, sau la Craciun, sa primeasca un mar, o portocala ,sau cîteva dulciuri.

Vremurile erau grele în acea perioada ; dar lipsurile erau completate de abundenta dragostei familiei si de multumirea exprimata chiar si pentru aceste neînsemnate daruri.
În ferma lor din Carolina, ei aveau meri, peri si pruni. Dar n-au vazut niciodata un prtocal. Se bucurau sa primeasca aceste fructe la sarbatori, dar nu vazusera niciodata cum cresc portocalele în pom.

Dupa multi ani de lucru la ferma lor, unchiul si matusa lui s-au pensionat. Fiind liberi acum, au hotarît sa viziteze locuri în care n-au fost niciodata si si-au propus sa vada lucrurile pe care înca nu le vazusera. Un lucru pe care îl asteptau cu nerabdare era sa mearga în Florida si sa vada cum cresc portocalele în copaci. Împreuna cu o alta familie au hotarît timpul acestei excursii si au pornit în calatorie.
Cînd s-au apropiat de prima livada de portocali, au oprit masinile , au cerut voie paznicului livezii sa se uite la portocali si sa culeaga cîteva fructe. Paznicul le-a accepta rugamintea. Cînd au pasit în livada, acei pensionari au reactionat ca si copiii : au cules fructe, au îmbratisat pomii si au sarit în sus de bucurie, aruncînd portocale de la unul la celalalt.

Dupa ani de zile de asteptare , au putut vedea cu ochii lor ” Pomii ce fac portocale ” , acele fructe pe care le asteptau cu atîta nerabdare la sarbatori. Prinsi de mîini, în acea livada au multumit lui Dumnezeu pentru portocali, si pentru ca au trait si Dumnezeu le-a dat sanatate ca la vîrsta batrînetii sa poata vedea cum cresc portocalele!

Un vis devenit realitate ! Ce visuri ti-au ramas neîmplinite din anul trecut ? Esti pregatit sa te bucuri si atunci cînd în noul an, poate vei avea placeri la fel de neînsemnate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.