Pacatul imoralitatii

0
60

Una dintre cele mai stupide afirmatii pe care le întîlnim astazi suna cam asa : ” Este trupul meu “! Eu fac cu el ceea ce-mi place ! Aceasta afirmatie este prosteasca. În primul rînd pentru ca nu este adevarata ; “trupul nostru este creatia lui Dumnezeu”, apoi nu putem stapîni peste trupul nostru asa cum am dori. Sunt uneori dureri suferinte si boli , care vin fara ca noi sa le dorim.

Suntem numai locatarii temporali ai trupului nostru. Doar chiriasii care folosesc pentru o vreme o alta proprietate. Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura constanta între creierul uman si fiecare celula a trupului. Mintea si trupul sunt într-o unitate pe care adesea n-o apreciem. Poate ca nu ti-ai pus niciodata aceasta problema, dar ea este un subiect important în “Teologia Crestina ”

Grecii au pretins ca exista o separatie între minte, suflet si trup. Evreii afirmau ca aceasta teorie nu-i adevarata. Cînd evreii vorbeau despre suflete , ei faceau referire la întreaga persoana; incluzînd mintea si trupul. De aceea în Crezul Apostolic, gasim marturisirea .” credem în învierea trupului” ! Nu în învierea acestui trup de carne, în care am locuit în toti acesti ani cît am fost pe pamînt; ” pentru ca nu poate carnea si sîngele sa mosteneasca împaratia lui Dumnezeu”!, ci în învierea în trupuri noi , pe care Dumnezeu ni le va darui.

Trupul ca parte a întregei noastre fiinte , capata importanta atunci cînd luam în considerare afirmatia apostolului Pavel din I Cor. 6 , cînd spune: “Sa nu ne unim co o prostituata ” De ce ? Pentru ca trupul nostru este unit deja cu sufletul nostru , care este unit cu Hristos.

Unindu-ne cu o femeie imorala, desacralizam trupul nostru ca templu al Duhului Sfînt ! Este ignorant sa spunem : “Este trupul meu ” si ” voi face ce vreau cu el ” ! Pentru ca noi ca si creatie lui Dumnezeu , avem trupul doar împrumutat. De aceea trebuie sa pastram trupul în sfintenie si curatie ca “Templu al Duhului Sfînt “!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.