Murmur sau multumire

0
94

Apostolul Pavel a atentionat bisericile pe care le-a înfiintat , despre pacatul cel mai fregvent prin care Copiii lui Israel au mîniat pe Dumnezeu, în timpul lui Moise. Pavel le-a spus : “sa nu fiti idolatri ca parintii vostri, asa cum este scris : “Oamenii au sezut jos si au baut, apoi au sfîrsit în petreceri pagîne “! “Sa nu preacurviti cum au facut ei si au murit într-o singura zi douazecisitrei de mii de oameni”!” Sa nu ispititi pe Dumnezeu asa cum au facut ei si au murit muscati de serpi “!”Sa nu murmurati asa cum au facut-o ei : si au fost ucisi de înger “!

Sa nu murmuri ? A murmura este oare pacat ? Da ! Potrivit scrierilor lui Pavel , este pacat !

Oridecîteori poporul Israel traia o experienta, nu trecea mult si începeau sa murmure , sa vocifereze si sa fie nemultumiti de ceva. Toti cei care am avut copii mici în familia noastra , stim ce înseamna a murmura sau a te plînge de ceva. De cîte ori copiii nu ne-au exasperat atunci cînd murmurau continu cu o voce plîngareata. Sau se plîngeau tuturor celor ce ne vizitau ! Ce reactie avem atunci cînd îi auzim pe copiii nostri ca mîrîie si murmura continu ?

Ne pierdem rabdarea si nu-i mai putem suporta !Gînditi-va cum reactioneaza Dumnezeu cînd oamenii mari se comporta ca si copiii , plîngîndu-se si vaicarindu-se continu. !

Aceasta a fost atitudinea Israelitilor, care au început sa murmure împotriva lui Moise si-a lui aron spunîndu-le : “Murim de foame; ne-ati adus aici ca sa ne omorîti “! Ex.16:1-3 . Dupa eliberarea din robia egipteana, Copiii lui Israel au cîntat trei zile , dupa ce au trecut Marea Rosie ca pe uscat, dupa care au murmurat 40 de ani ! Toti cei care au iesit din Egipt (afara de Iosus si caleb) de fapt si-au sfîrsit drumul vietii în pustie, murmurînd !

Noi avem atîtea motive sa calatorim cîntînd. Poate înca n-am trait aceasta bucurie pentru ca n-am apreciat ceea ce Dumnezeu ne-a daruit . Nu cumva si cîntarea ta este un murmur ? Ia seama la ceea ce este si ceea ce facut Dumnezeu pentru tine si inima ta va fi umpluta cu un imn al multumirii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.