Mîndria merge înaintea caderii

3
174

Într-o fabula , Thomas Hilton povesteste despre un om numit Horville Sash. Acesta avea cea mai de jos slujba dintr-o mare companie. El lucra la subsolul cladirii unde aceasta companie îsi avea sediul , sortînd scrisorile. Într-o zi privind spre podea, acesta a vazut un gîndac. Desi avea slujba cea mai de jos, Horville stia ca este mei mare decît acel gîndac; de aceea si-a ridicat piciorul dorind sa-l striveasca.

În acele momente gîndacul i-a vorbit spunîndu-i : ” Nu ma omorî ; cruta-mi viata si-ti voi împlini cea mai mare dorinta !” Horville i-a crutat viata gîndacului , iar acesta l-a întrebat care-ti este cea mai mare dorinta a vietii tale ? As vrea sa fiu promovat si sa lucrez la etajul al doilea ; dorinta care i-a fost împlinita chiar de a doua zi !

În timp ce lucra la acest etaj , Horville a auzit pasi pe tavan; de aceea s-a gîndit ca un etaj mai sus înseamna si un salar mai mare si a cerut gîndacului sa lucreze la etajul al treilea, fiind numit coordonator al desfacerii produselor. Ambitiile lui însa nu s-au oprit aici. În inima lui dorea noi si noi promovari. Asa ca a ajuns la etajul al 10-lea, apoi la al 20-lea ,apoi la al 78-lea si tot nu era multumit.

Într-o zi în timp ce ucra la etajul al 96-lea a abservat o scara ce ducea mai sus. Mai exista un etaj mai sus ? s-a întrebat acesta , pornind sa urce scarile . În numai cîteva clipe a ajuns pe terasa acoperisului acelei cladiri. În sfîrsit se considera a fi cel mai cu vaza si cel mai puternic om din companie ! În timp ce-si admira pozitia de maretie în care a ajuns, Horville a observat undeva lînga un parapet , un baiat ce sta în genunchi si cu ochii închisi.

Ce faci aici ? a întrebat Horville. Ma rog a raspuns baiatul ! Catre cine ? În acele momente baiatul si-a ridicat un deget catre cer spunînd : “Catre Dumnezeu !” Auzind raspunsul baiatului, inima lui Horville a fost cuprinsa de o mare întristare. “Mai este oare un etaj mai sus decît cel la care eu am ajuns ? Nu putea sa-l vada si nici nu putea sa auda pasi pe tavan ! Privind în jur a vazut numai nori ! Nedumerit de situatie , a aîntrebat înca odata pe baiat : “Crezi ca este cineva mai sus si mai mare decît mine ?” “Cu siguranta; i-a raspuns baiatul “!

Atunci Horville a chemat imediat gîndacul si i-a cerut sa-l ajute sa fie mai mare si mai puternic decît era. “Pune-ma în acea pozitie în care numai Dumnezeu ar putea fi daca ar coborî pe pamînt !” Gîndacul i-a împlinit dorinta, iar din ziua urmatoare Horville a început sa lucreze în camera de sortat scrisori !

Mîndria a fost pacatul fariseilor din timpul slujirii Domnului Isus ,dar care macina multe suflete si astazi ! Cei ce vor urca mai sus dupa modelul Domnului Isus , sunt cei ce sunt gata sa se smereasca si sa accepte locul din urma; pentru ca cine se înalta va fi smerit,iar cine se smereste va fi înaltat !

3 COMENTARII

  1. rog fratii in hristos sa se roage pentru mine deoarece uneori vine asupra mea cate un duh de mindrie.Nu am venit cu nimic in lumea aceasta deci nu am cu ce sa ma mandresc,tocmai de aceea am nevoie de ajutor in rugaciune.Domnul sa va binecuvanteze

  2. In Proverbe 16:18 este scris ca “Mandria merge inaintea pierii”…mai grav decat “caderii” e o mica mare diferentza. Fiti binecuvantati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.