Mesajul Naterii Domnului Isus

0
80

Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa : Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si înainte ca sa locuiasca ei împreuna , ea sa aflat însarcinata de la Duhul sfînt . Iosif barbatul ei, era un om neprihanit , si nu voia sa-o faca de rusine înaintea lumii; de aceea si-a pus de gînd s-o lase în ascuns.

Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri , i s-a aratat în vis un înger al Domnului, si i-a zis : “Iosife fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria , nevasta-ta , caci ceea ce s-a zamislit în ea , este de la Duhul Sfînt. Ea va naste un fiu , si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mîntui pe poporul Lui de pacatele sale ”

Toate aceste lucruri s-au întîmplat ca sa se împlineasca ceea ce vestise Domnul prin proorocul care zice : ” Iata , fecioara va fi însarcinatat, va naste un fiu , si-i vor pune numele Emanuil” care talmacit înseamna : “Dumnezeu este cu noi”.

Cînd s-a trezit Iosif din somn , a facut cum îi poruncise îngerulDomnului; si a luat la el pe nevasta-sa . Dar n-a cunoscut-o, pîna ce ea a nascut un fiu. Si el i-a pus numele Isus”. Matei 1:18-25

” Dupa ce s-a nascut Isus în Betleemul din Iudeia, în zilele împaratului Irod, iata ca au venit niste magi din Rasarit la Ierusalim, si au întrebat : “Unde este împaratul de curînd nascut al Iudeilor ” ? Fiindca I-am vazut steaua în Rasarit si am venit sa ne închinam Lui.”

Cînd a auzit împaratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; si tot iIerusalimul s-a tulburat împreuna cu el. A adunat toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului , si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa se nasca Hristosul.

” În Betleemul din Iudea” i-au raspuns ei,”caci iata ce a fost scris prin proorocul : ” Si tu Betleeme, tara lui Iuda, nu eti nicide cum cea mai neînsemnata dintre capeteniile lui Iuda ; caci din tine va iesi o Capetenie care va fi pastorul poporului Meu Israel.”

Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi , si a aflat întocmai de la ei vremea în care se aratase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem , si le-a zis : “Duceti-va de cercetati cu deamaruntul despre Prunc: si cînd îl veti gasi , dati-mi si mie de stire , ca sa vin si eu sa ma închin Lui.”

Dupa ce au ascultat pe împaratul , magii au plecat . Si iata ca steaua, pe care o vazusera în Rasarit , mergea înaintea lor, pîna ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. Cînd au vazut ei steaua , n-au mai putut de bucurie.

Au intrat în casa , au vazut pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamînt, si I s-au închinat;apoi si-au deschis visteriile , si i-au adus daruri : aur , tamîie si smirna. În urma, au fost înstiintati de Dumnezeu în vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au întors în tara lor pe un alt drum.

Dupa ce au plecat magii, un înger al Domnului se arata în vis lui Iosif, si-i zice : “Scoala-te ia Pruncul si pe mama Lui, fugi în Egipt, si ramîi acolo pîna îti voi spune eu.; caci Irod are sa caute Pruncul, ca sa-l omoare. ” Iosif s-a sculat , a luat Pruncul si pe mama lui , noaptea, si a plecat în Egipt.” Acolo a ramas pîna la moartea lui Irod, ca sa se împlineasca ce fusese vestit de Domnul prin proorocul care zice : ” Am chemat pe Fiul Meu din Egipt “.
Mat .2:1-15

În ziua în care sarbatorim “Nasterea Domnului” nu putem gasi o relatare mai inderesanta despre nasterea Domnului Isus, afara de Cuvîntul Scripturii. Intruparea Sa a fost cu adevarat o minune, care are aceiasi putere si semnificatie si astazi . Retraiti bucuria si emotia acestui eveniment în partasie cu cei dragi si în rugaciune înaintea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.