Mai porti poverile ?

1
74

În psalmul 23, desi David îl prezinta pe Dumnezeu ca fiind adevaratul pastor, el ne descopera si bogata sa cunostinta despre ciobani si oi. În una dintre afirmatiile sale el spune : “îmi învioreaza sufletul “!
Sunt momente cînd pastorul trebuie sa reînprospateze si sa revigoreze turma, pentru ca tonosul, energia si potentialul turmei este scazut.

Fillip Keller, în cartea sa :”Psalmul 23 pivit de un pastor”, arata ce se întîmpla de fapt cînd tonosul turmei scade: Atunci , oile cad pe spate îsi misca picioarele în aer , dar n-au putere sa se ridice. Trebuie ca pastorul sa se apropie de oaia cazuta, sa o prinda de lîna si s-o repuna pe picioare. În acest fel el restaureaza si revigoreaza oaia neajutorata.

Stiti de ce oaia nu se poate ridica singura ? Pentru ca sta pe un suport moale ; are prea multa lîna ! Aceasta lîna este îmbibata uneori cu noroi si scaieti , ajungînd sa fie o povara si-o greutate prea mare de purtat. Astfel oaia îsi pierde energia si tonosul vietii sub greutatea propriei poveri.

Oii nu-i place sa fie tunsa, dar pentru ca sa fie eliberata de aceasta povara, pastorul îndeparteaza toata lîna. Ce înviorare traieste acea oaie care a scapt de plapuma grea si calduroasa a lînii care o purta !

În Scriptura lîna are o simbolistica interesanta : Marelui Preot nu i se permitea sa intre în Sfînta Sfintelor, cu nimic care ar fi fost facut din lîna, pentru ca aceasta simbolizeaza egocentrismul, mîndria si preferintele personale. Toate aceste lucruri ar fi atras judecata lui Dumnezeu.

Nu cumva povara pe care o porti te-a epuizat si ti-a slabit tonosul vietii ? Este vremea sa-L lasi pe Marele Pastor sa îndeparteze lîna egocentrismului si-a mîndriei, pentru ca astfel sa-l poti urma în slobozenie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.