Japonezii – prizonieri în cultura onoarei… și mor fără Cristos

0
71

Civilizație exemplară

Japonia e considerată o mare putere, fiind a 3-a mare economie a lumii și al 5-lea mare exportator și importator. Beneficiază de o forță de muncă înalt calificată, fiind printre cele mai educate țări din lume, unde marea parte a cetățenilor are studii superioare; rata de școlarizare este de aproape 100%, având drept urmare rata șomajului mai mică de 4%.

Nivelul de civilizație și de dezvoltare umană e foarte ridicat (și anume speranța de viață, gradul de alfabetizare, educația, standardul de viață, caltatea vieții); are o infrastructură avansată și un nivel scăzut de corupție. Este a doua țară din lume cu cea mai mică rată de omucideri (crime), cu alte cuvinte este printre cele mai sigure țări din lume.

Însă…

Aș putea să continui pagini întregi de capitole la care Japonia stă exemplar și e o țară de la care orice societate are extrem de multe de învățat. Însă nu am să vorbesc despre acestea, pentru că am descoperit cu tristețe că în ciuda modelului demn de urmat în multe domenii pe care ni-l oferă această țară, cealaltă față a Japoniei arată un teren în care cel rău câștigă incredibil de mari biruințe spirituale în bătălia pentru sufletele oamenilor.

Am să descriu câteva aspecte ce caracterizează cealaltă față a acestei societăți și care merită să ne atragă atenția, constituind motive de rugăciune pentru această țară… citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.