Închinare cu daruire

0
63

Într-o povestire recenta preluata de un cotidian la rubrica spirituala , este descrisa experienta traita de un adolescent numit Osborne Jera .. El studia la o scoala parohiala catolica. Într-o zi profesoara sa , maicuta Ursala, i-a cerut sa împlineasca o anume misiune. Ca sa scape de ore, pentru a ajunge în camera de unde i se ceruse sa aduca anumite lucruri, a ales cea mai lunga cale. Dupa ce a parcurs coridoarele scolii si a ajuns pîna la subsol, a urcat pe treptele care duceau în sanctuarul Bisericii.

Pasind înauntrul salii , a ramas surprins sa auda o puternica voce masculina interpretînd o melodie în limba latina. Era un cunoscut imn Gregorian repetat mereu în timpul slujbelor . Melodia era interpretata cu atîta patos, încît Osborne a uitat de misiunea pe care trebuia s-o împlineasca si s-a oprit sa- o asculte.

S-a uitat de ju împrejur si a vazut ca în altar si în bancile din biserica nu era nimeni.
Încercînd sa descopere cine cînta , Osborne a mers la balcon . Dar nici aici nu a vazut pe nimeni. A urcat apoi treptele ce duceau spre turnul bisericii. În timp ce urca a zarit un om de vîrsta mijlocie stînd pe banca de la orga cu ochii închisi si cîntînd din toata inima. Cînd a ajuns la ultimile cuvinte ale cîntarii, acel om si-a deschis ochii pregatit sa rosteasca benedictia !
Ultimile cuvinte erau cele mai puternice. Cînd le-a auzit, lui Osborne i se paraea ca-i fuge dusumeaua de sub picioare si se cutremura toata cladirea!

Sunteti noul preot , a întrebat el mirat ? Nu a raspuns omul ! Am venit sa cînt doar pentru Dumnezeu, pentru ca îl stiu prezent todeuna în locul acesta. Dupa un moment de liniste si uimire care i-a cuprins pe amîndoi, cînd coborau împreuna scarile, Osborne se gîndea : cîntarea acestui necunoscut adusa în sinceritate si umilinta, a adus viata în acest loc. Iar fiorul trait l-a constientizat mai mult ca oricînd de prezenta lui Dumnezeu!

Aceeasi experienta o poti trai toti cei care sunt gata sa se închine lui Dumnezeu în onestitate si daruire. Inima acestora se umple oriunde ar fi, de bucuria prezentei Divine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.