Fii în clocot

0
59

În cartea Apocalipsei cînd i se scrie bisericii Laodicea , i se spune : “Stiu faptele tale; ca nu esti nici rece , nici în clocot . O daca ai fi rece sau în clocot ! Dar, fiindca esti caldicel, nici rece nici în clocot, am sa te vars din gura mea “! Ce decizie aspra ! Aceasta ne ajuta sa întelegem ca Dumnezeu foloseste pe cei care sunt în clocot, iar marile schimbari în mijlocul acestei lumi sunt facute de cei înflacarati !

William Lloyd Garrison , a fost cel mai mare luptator pentru abolirea sclaviei în S.U.A. El a fost redactorul ziarului “Liberatorul” , o publicatie ce a luptat împotriva sclaviei. Garrison a fost un om înflacarat, aprins în firea lui de indignarea cauzata de tratamentele inumane la care erau supusi multi sclavi.

El a urît sclavia în toate aspectele ei; Într-o zi unul dintre prietenii lui cei mai buni( Samuel May), a încercat sa-l tempereze în manifestarea atitudinilor sale. El i-a spus lui Garrison : ” Prietenul meu; încearca sa fii mai moderat si pastreaza-ti indignarea sub control ! De ce esti în clocot tot timpul ?

Acesta i-a raspuns : “Frate May ; eu trebuie sa fiu tot timpul în clocot pentru ca în jurul meu sunt asa de multi ghetari , care trebuie sa se topeasca ! Si muntii de gheata care ne înconjoara se pot topi , numai daca suntem în clocot !

Singurul mod în care Dumnezeu ne poate folosi cel mai bine, este atunci cînd suntem condusi si stapîniti de o mare pasiune. Atunci cînd aprinsi de dragostea lui Dumnezeu, suntem dedicati unei cauze pentru care suntem gata sa murim.

Cei ce nu au nici o pasiune, nu pot sa realizeze nimic. De aceea avem nevoie ca Dumnezeu sa ne încalzeasca inimile si sa ne înflacareze vorbirea pentru ca sa-L putem marturisi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.