Fii împaciuitor

0
68

Într-un desen animat erau prezentate doua veverite care de dimineata pîna seara , aleargau dupa alune . Pentru ca fiecare dintre ele dorea sa adune cît mai multe alune în defafoarea celeilalte , deseori între ele apareau dispute serioase.

Într-una din zile una dintre ele numita Lucy, vine la cealalta numita Charlie Brown si-i spune : “Craciun Fericit “! Charlie Brown . Deoarece suntem în acest sezon de sarbatoare, cred ca este vremea sa depasim orice disputa si sa încercam sa traim în pace .

Charlie Brown a întrebat-o : “De ce sa fim în pace numai în acest timp” ? De ce n-am trai asa , tot anul ? Lucy o priveste cu suspiciune si apoi exclama : ” Nu-ti pare ca ai ajuns la fanatism “? Pentru ca avea o disputa mai veche de rezolvat cu Charlie, a avertzat-o apoi strigînd : “Vrei sa scapi profitînd de sarbatoare ? Nu vei reusi ” ! Am sa te prind Chalie; si cînd o sa-mi cazi în mîini , o sa-ti turtesc nasul “!

Charlie ce alerga cu toata viteza, s-a întors repede raspunzîndu-i : ” Asteapta putin ! pastreaza tu totul ; nu mai putem continua în acest fel . Nu avem nici un drept sa ne certam si sa ne hartuim continu “!

Lumea în care traim , este plina de probleme si conflicte interminabile. Sunt asa de multi oamenii ce-i ranesc pe semenii lor si nu-i înteleg pe ceilalti. Daca noi care suntem “copii ai lui Dumnezeu” nu putem rezolva problemele minore ; cum mai asteptam ca în societate sa se rezolve problemele mari ?

Esti gata sa lucrezi pentru pace ? Într-o lume învrajbita , Dumnezeu are nevoie de multi facatori de pace !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.