Fara evanghelizare Biserica moare

0
53

Dr. Fred B. Craddock , un vestit profesor de Homiletica , a povestit experienta pe care a trait-o într-o biserica pe care a pastorit-o în anii studentiei. Aceasta era o bisericuta mica, dar care avea o cladire cocheta, aranjata ca în fotografie. Membrii ei traiau ca o adevarata familie.

Cînd Fred, si-a început slujirea în aceasta biserica, a observat ca niciunul dintre noii veniti în localitate nu participa la întîlnirile bisericii. Foarte aproape de acel orasel se

construia un pod important peste un rîu si venisera foarte multi muncitori si personal administrativ care locuiau în baraci. Acestia formau o adevarata comunitate , dar niciunul dintre ei nu venea la biserica.

Vazînd aceasta situatie, tînarul predicator a chemat comitetul bisericii si le-a prezentat viziunea lui pentru acei oameni. “Trebuie sa-i cîstigam pentru Hristos ; le-a spus Fred. Dumnezeu i-asezat atît de aproape de noi si avem datoria sa le vestim Evanghelia. Ei trebuie sa devina cîmpul nostru de misiune” ! Dupa ce toti l-au ascutat cu atentie, prezbiterul bisericii i-a raspuns: ” Nu stim daca putem fi deacord cu viziunea ta . Muncitorii acestia nu se potrivesc cu noi si nu credem ca s-ar integra în biserica noastra “!

“Dar si ei au nevoie de Evanghelie , a raspuns Fred ! “Daca au nevoie de biserica sa-si faca una a raspuns comitetul ! Spre surprinderea pastorului, în duminica urmatoare cînd a fost supusa la votul bisericii propunerea pentru evanghelizarea acelei comunitati, membrii bisericii au hotarît ca la serviciile bisericii sa participe numai bastinasii ce au proprietate în acea localitate, fara venetici !

Dupa multi ani dr. Fred, a trecut prin aceiasi orasel si a dorit sa viziteze si acea biserica. A ajuns în fata cladirii, care arata la fel de îngrijit ca în anii trecuti. A ramas însa foarte surprins cînd a observat pe frontispiciul cladirii o pancarta pe care era scris : “Fast Food” ! Biserica murise; iar în locul ei acum functiona un restaurant. În locul în care altadata erau bancile acum erau mese la care se serveau gratare si cartofi prajiti !

Cladirea era plina de oamenii din acea comunitate care lucrase la constructia podului, dar care venise nu la închinare ci ca sa serveasca masa ! O biserica care îsi închide usile pentru necunoscuti si nu este antrenata în evanghelizare, mai devreme sau mai tîrziu va muri !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.