Dumnezeu are ultimul cuvînt

1
54

Fiecare dintre noi am putea recunoaste ca tot ceea ce avem si ceea ce suntem , nu se datoreaza numai eforturilor si capacitatilor personale. Datoram ceea ce suntem în mare parte înaintasilor nostri. Acestia s-au jertfit în razboiaie,pentru ca noi sa avem pace. Sau au lucrat din greu , pentru ca noi sa avem o infrastructura. Multi dintre înaintasii nostri si-au dat viata, pentru ca au considerat acestea fiind cauze majore ce merita orice sacrificiu.

Cu toate acestea, în lumea în care traim mai întîlnim înca atîta tiranie si ne asteapta pericole pe care nici nu le banuim. Ce minunat ar fi daca toti oamenii ar respecta legea si nimeni n-ar mai viola dreptul de proprietate al celuilalt ! Atunci nu ar mai fi nevoie de politie si nici de armata care sa ne apere. Dar o astfel de lume nu poate sa existe, atîta vreme cît diavolul este înca în libertate.

Cînd a început razboiul civil între statele americane, un tînar texan s-a înrolat în armata si-a mers sa lupte pe front împreuna cu prietenii sai. Nu va dura mult; spunea el. Mergem sa-i scarpinam putin pe spate cu cozile de matura , pe acesti yanchei si ne vom întoarce curînd !

Dupa patru ani cînd razboiul s-a terminat , acel tînar s-a întors acasa înfrînt , cu multe rani si cicatrice. Atunci unul dintre vecini l-a întrebat : ” dupa cîte ne-ai spus, trebuia sa-i bateti pe yanchei cu cozile de matura; si s-a întîmplat tocmai invers !” Ce s-a întîmplat ? Asa ne-am propus a raspuns tînarul, dar n-am reusit sa-i prindem!

Si noi asteptam o vreme cînd lumea va trai o schimbare majora. Cînd învrajbirea si toate tensiunile vor fi îndepartate iar vajnicul dusman “diavolul” va fi închis. Atunci se va împlini ceea ce a anuntat profetul : ” El va judeca între multe popoare , va hotarî între neamuri puternice, departate. Din sabiile lor îsi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; nici un neam nu va mai trage sabia împotriva altuia, si nu vor mai învata sa faca razboi. Mica 4:3

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.