Dezavantajul transformat în favoare

0
60

Un reporter editorialist a povestit o întîmplare traita de un doctor genicolog : Acesta a fost chemat sa asiste o nastere într-o familie saraca din Montana. Copilul care s-a nascut avea un picior deformat. De asemenea la început avea si mari probleme de respiratie. Daca va trai gîndea doctorul , ceilalti copii îl vor numi toata viata “schiopul” . Viata lui va fi mizerabila !
Daca eu nu fac nimic pentru a-si capata respiratia, cu siguranta va muri si va scapa de toate acestea. Nu cumva asa, ar fi mai bine pentru el ? s-a întrebat doctorul în el însusi !

Atunci si-a amintit de juramîntul lui Hipocrate si convins de datoria de a apara viata, a început sa sufle în gura copilului, facîndu-i respiratie artificiala. Imediat plamînii copilului au început sa functioneze si copilul a scos primul tipat .

Dupa cîtiva ani , fiica acestui doctor si ginerele sau, au murit într-un accident de circulatie. Nepotica lui de numai 10 ani a ramas orfana. El a loat-o pentru a o creste. Într-o zi aceasta fetita a fost descoperita cu o forma de paralizie a picioarelor. Doctorul batrîn care o crestea a auzit ca pentru acest diagnostic , este un doctor tînar vestit în partea de vest a statului. Acesta a obtinut rezultate deosebite în tratarea unor astfel de boli. Doctorul si-a luat nepotica si a mers sa fie consultata.

Cînd l-a vazut pe medicul recomandat ; a observat ca acesta era infirm. Foarte repede a ajuns sa descopere ca acest doctor, era acel copil deformat pe care îl asistase la nastere cu 35 de ani în urma. Din pricina infirmitatii sale , el a ajuns sa se specializeze în aceasta boala cu severe forme de paralizie. Tratamentul prescris a avut succes si nepotica doctorului a revenit la o stare de sanatate normala.

Nu este o raritate ca un doctor cu un picior deformat, sa se specializeze în boli de paralizie a membrelor, si chiar sa devina celebru în acest domeniu. Astfel de situatii se petrec fregvent.
Cînd o persoana are o deficienta într-un anumit domeniu, atunci realizeaza ce multe sunt binecuvîntarile pe care Dumnezeu i le-a daruit în celelalte . Dezavantajul se transforma într-un mare favor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.