Deciziile gesite se platesc

0
45

M-am amuzat mult, cînd am auzit despre felul în care un profesor a încercat sa-i disciplineze pe elevii ce nu erau atenti la ore. Cei ce creau probleme în timpul cursurilor , erau opriti dupa ore si li se cerea ca tmp de 30 de minute să mearga la clubul de disciplinare “Frank Sinatra”.

Acest club era un loc unde se difuzau numai melodiile lui Frank Sinatra. Ajunsi aici, elevii trebuiau sa se aseze la distanta unul de celalalt si tim de 30 de minute nu trebuiau sa vorbeasca între ei si nici sa glumeasca. În tot acest timp trebuiau sa asculte aceeasi melodie a lui Frank, repetata mereu si mereu.

Este pedeapsa cea mai de nesuportat ; a spus unul dintre elevi , a fost asa de dezgustator! “Au gasit ceea ce cu adevarat nu ne place”, a marturisit un altul. Profesorul deseori i-a încurajat pe elevii discipinati spunîndu-le ca au voie sa cînte împreuna cu Sinatra, dar niciunul nu a facut-o !

Este important pentru fiecare dintre noi sa învatam ca deciziile noastre sunt urmate de consecinte. Acestea se platesc imediat sau mai tîrziu în viata. Parintii care-i pedepsesc pe copii atunci cînd acestia gresesc , au în vedere principiul : “În viata culegi ceea ce semeni” ! Cineva a prezentat acest principiu , într-un alt mod .Sunt doua dureri majore în viata : ” durerea disciplinarii”sau “durerea regretului ” !

Toti cei care accepta durerea disciplinarii, vor fi scutiti mai tîrziu de durerea regretului, care este cu mult mai amara. Dumnezeul nostru chiar daca ne disciplineaza pentru greselile pe care le-am facut , este gata sa ne ierte si sa ne garanteze împacarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.