Cultiva încrederea si apartenenta

0
50

În copilarie, Mickez Mantle, fondatorul scolii de baseball pentru copii ,a fost profund influentat de catre tatal si bunicul său . Atunci cînd si-a prezentat autobiografia, a afirmat ca la numai cîteva zile dupa ce s-a nascut , tatal său i-a si comandat o palarie pe care o poarta jucatorii de baseball. Iar la vîrsta de 5 ani, tatal sau i-a cumparat primul echipament de baseball si a început sa-l învete cum sa loveasca mingea cu mîna stînga, pentru jucatorii care arunca cu mîna dreapta si cu mîna dreapta, pentru jucatorii care arunca cu mîna stînga .

Un mare avantaj pentru mine spunea el , a fost faptul ca tatal meu era jucator de mîna stînga , iar bunicul , jucator de mîna dreapta. În fiecare zi dupa ce veneau de la servici, ei începeau antrenamentul. Petreceam împreuna ore în sir , iar aceastea erau pentru mine cele mai frumoase clipe. În acest timp de antrenament, am dezvoltat relatii de joc, am cîstigat precizie în lovituri, dar mai mult decît orice , am cîstigat încredere.

Deoarece la acea vîrsta nu puteam folosi mingile de baseball pentru ca erau prea grele, foloseam mingi de tenis. De aceea de fiecare data tata îmi spunea: ” loveste mai tare”!

Atunci cînd loveam mingea cu atîta forta încît trecea peste casa, sau spargeam geamurile, ei ma felicitau si mergeau sa caute mingea si sa mi-o aduca cu mare placere.

Cred ca am fost singurul copil, spunea el , pentru care parintii erau mîndri atunci cînd spargeam geamurile. Tatal meu a început sa ma învete cum sa joc baseball ca o distractie recreativa, dar în tot acest timp el mi-a cultivat încrederea .

Succesele de mai tîrziu nu au fost pentru el numai produsul talentului, sau a deprinderilor cîstigate prin exersare, ci au fost rezultatul acestei încrederi cultivate în camin !

Fiecare camin trebuie sa produca acest spirit de apartenenta si sa împlineasca aceasta menire : ” sa cultive încrederea”!

Fara de Dumnezeu suntem straini si singuri; cunoscîndu-L pe Hristos si crezînd în El, devenim Copii ai lui Dumnezeu si dobîndim siguranta apartenentei la “Familia lui Dumnezeu “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.